Ongo: bekende kranten lanceren iPad-nieuwsapplicatie

Ongo is een nieuwe nieuwsdienst van The New York Times, The Washington Post, USA Today en enkele andere grote partijen. Ongo levert het belangrijkste nieuws in een app en op het web.

ongo logoOngo is een nieuwe nieuwsdienst voor de iPad. Het is een samenwerkingsverband tussen The New York Times, the Washington Post, USA Today en enkele andere bekende partijen. Doel is om een betaalde nieuwsdienst aan te bieden, waarvoor je $6,99 per maand betaalt. Je krijgt het beste van de de deelnemende publicaties te zien, met de mogelijkheid om extra content bij te kopen voor prijzen die variëren van $0,99 tot $14,99 per maand. Al met al een prijzige optie, maar gelukkig kun je een gratis dagpasje kopen om het uit te proberen en je kunt zelfs een testaccount van 30 dagen aanmaken.

Ongo is op twee manieren te gebruiken: je kunt de webversie in Safari starten of de speciale iPad-applicatie installeren. De webversie biedt wel wat aardige opties, zoals de mogelijkheid om de tekstgrootte te wijzigen, artikelen op te slaan en te delen met anderen. Er is ook een zoekfunctie aanwezig. Ongo zou een concurrent van The Daily kunnen worden, de nieuwe nieuwsdienst van Rupert Murdoch, die alleen op tablets beschikbaar komt. The Daily is goedkoper; Ongo heeft daarentegen het voordeel dat er geen advertenties is voorkomen.

In de app zie je de belangrijkste artikelen van de grote Amerikaanse kranten. Je kunt nieuws sorteren op categorie, bijvoorbeeld alleen nieuws over de VS. Dat werkt nog niet helemaal naar wens, zo merkt TUAW op. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om tech-nieuws of politiek nieuws te sorteren. Ook is het niet goed mogelijk om de app offline te gebruiken, zelfs wanneer je bepaalde artikelen hebt opgeslagen. Om de bewaarde artikelen terug te lezen heb je toch weer een dataverbinding nodig.

ongo nieuws ipad

The Daily heeft meer dan 100 medewerkers aangetrokken om de dagelijkse krant te maken. Ongo moet het met slechts 5 medewerkers doen, die geen eigen content produceren, maar alleen zorgen voor de selectie van de beste artikelen. Daardoor kan het dus gebeuren dat je nieuws mist, die de redactie niet interessant genoeg vond. Ook de zoekfunctie werkt nog niet perfect; je kunt eigenlijk net zo goed naar Google News gaan als je een overzicht wilt hebben van het nieuws uit meerdere bronnen.

Downloaden: Ongo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2011, 9:43
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.