Nozbe – gratis takenlijst voor Getting Things Done

Nozbe is een gratis takenlijst voor de iPhone, die helemaal is ingericht op Getting Things Done.

nozbeEr is op iPhoneclub altijd veel vraag naar takenlijstjes die Getting Things Done ondersteunen. Nozbe zal dan ook een welkome aanvulling in de App Store zijn, want deze todo-applicatie (gratis!) is helemaal op Getting Things Done ingericht. Nozbe pakt het anders aan dan traditionele todo-lijstjes, omdat het kijkt op wat je op dit moment kunt doen, uitgaande van drie focusgebieden: projecten, volgende acties en contexten. Bij context kun je bijvoorbeeld zien welke acties je op een bepaalde plaats kunt uitvoeren.

Zit je gedachtenloos naar een saaie presentatie te kijken of in de wachtkamer van de tandarts, dan kun je die tijd mooi gebruiken om bijvoorbeeld te brainstormen over een bepaald onderwerp. Ben je in het winkelcentrum, dan kun je in één klap drie activiteiten afronden, terwijl je anders misschien driemaal de deur uit was gegaan.

Nozbe is op zich niet nieuw: er was al een webdienst met dezelfde naam, die nu in een iPhone-applicatie is omgezet. Handig is dat beide met elkaar te synchroniseren zijn: de iPhone-applicatie wisselt gegevens uit met Nozbe.com en omgekeerd.

Websites als Lifehacker waren al enthousiast over Nozbe… nu jij nog. Wie meer wil weten over Getting Things Done kan onder andere op Wikipedia terecht.

Installeren: Nozbe (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2009, 21:39
Categorie Diensten
Onderwerpen getting things done, gtd, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.