Snapchat krijgt Stories: foto’s langer zichtbaar maken

Snapchat voor iPhone is voorzien van Stories: de mogelijkheid om 24 uur lang foto's met al je vrienden te delen.

De Snapchat dames iPhoneSnapchat werd groot omdat je alleen foto’s naar andere gebruikers kan sturen die de ander maar één keer kan bekijken. Maar dat is nu niet de enige optie meer. Snapchat introduceert de gloednieuwe Stories-functie in versie 6.0 voor de iPhone. Daarmee kan je foto’s toevoegen aan een ‘verhaal’. Het houdt in dat je foto’s 24 uur zichtbaar zijn voor al je vrienden in Snapchat. Binnen die 24 uur kunnen je foto’s oneindig bekeken worden.

Je Story is een aparte sectie in Snapchat. Het gaat al je vrienden in Snapchat aan. Je maakt gewoon op de normale manier een foto en kan er nog steeds een tekst op zetten of op tekenen. Maar daarna druk je niet op de pijl rechtsonder in beeld, maar op het boekje centraal onderin. Dan wordt je foto toegevoegd aan het verhaal dat voor al je vrienden zichtbaar is.

Snapchat Stories zijn best bijzonder. Je kan je eigen verhaal een naam meegeven die afwijkt van je gebruikersnaam. Anderen kunnen de titel van het verhaal ingedrukt houden om je foto’s te zien op de normale manier. Maar: een verhaal kan ook even worden aangetikt, waarna je meteen de verschillende foto’s binnen een verhaal kan bekijken. Omdat de foto’s na 24 uur verdwijnen, is het natuurlijk de bedoeling dat je elke dag een of meerdere nieuwe fotootjes maakt zodat je verhaal in leven blijft. Bij elke foto zie je wie van je vrienden hem heeft bekeken.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2013, 12:15
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.