NodeBeat: simpel muziek maken met tijdelijk gratis app

Muziek-applicatie NodeBeat is tijdelijk gratis verkrijgbaar. Hiermee maak je makkelijk eigen nummers.

NodebeatErvaren en beginnende muzikanten kunnen vandaag de iPhone- en iPad-applicatie NodeBeat gratis in de App Store downloaden. Met NodeBeat kun je zelf een muzieknummer maken door tonen het scherm op te bewegen, die muziek maken met de tonen die je er met een lijntje aan vast koppelt. NodeBeat wil het op deze manier vooral makkelijk maken om je eigen nummers in elkaar te steken: een set tonen klinkt al snel als een nummer, maar ze doen ook vooral waar ze zelf zin in hebben

Nodebeat 2Je hebt in NodeBeat wel invloed op hoe de aan elkaar gekoppelde tonen precies klinken: zo kun je de echo, de toon of het volume van bepaalde noten aanpassen vanuit de instellingen van de applicatie. Heb je met NodeBeat een nummer gemaakt dat je aanstaat, dan kun je hem constant laten afspelen door de app te laten draaien. Je kunt vervolgens extra invloed op het nummer uitoefenen door met je vinger over het scherm te swipen – waardoor er extra geluid wordt geproduceerd.

Tijdens het afspelen van een nummer kun je ook een specifieke opname maken, die je vervolgens kunt delen met anderen. Je opname kan in één keer worden gestuurd naar muziekdienst SoundCloud, of via e-mail worden verzonden. Via iTunes bestandsdeling kun je het opgenomen bestand ook op je computer zetten.

Downloaden: NodeBeat (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone iOS 4.3+)
Downloaden: NodeBeat HD (tijdelijk gratis, normaal €3,59, iPad, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2013, 19:30
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.