Noby Noby Boy van Namco: productiever door een worm?

Namco heeft de game Noby Noby Boy in de App Store uitgebracht. Het is lastig uit te leggen wat de game doet, behalve dan dat er een worm op je beeldscherm zichtbaar is, waarmee je allerlei dingen kunt doen.

noby noby boyJapanners hebben soms een wat bizarre smaak, die wij in het westen niet altijd kunnen begrijpen. Namco doet z’n naam als Japanse gamesontwikkelaar eer aan met Noby Noby Boy, een vreemde iPhone-applicatie waarbij je een worm over het scherm moet laten bewegen. De game is opgebouwd uit kinderlijk uitziende blokken, die je net als het lichaam van de worm op het scherm kunt manipuleren. De worm heet BOY, maar je kunt ook een andere naam op het lichaam van de worm schrijven.

Je kunt BOY op Google Maps vastplakken, waarna hij door de gps-coördinaten wordt uitgerekt terwijl jij aan het joggen bent. Je kunt ook augmented reality-foto’s maken waarin BOY te zien is en muziek luisteren of internetbrowsen terwijl BOY over het scherm kronkelt.

Eigenlijk is BOY een soort Microsoft Paperclip, die je niet probeert te helpen maar gewoon een beetje rondhangt op je scherm. Alles wat je doet is vast te leggen en via e-mail naar je vrienden te sturen. Naarmate BOY langer wordt, kan hij zijn groeivermogen delen met GIRL, die je vervolgens met anderen kan delen via Facebook.

noby noby boy screens

Als een willekeurige ontwikkelaar zo’n onduidelijke applicatie maakt en er ook nog €1,59 voor durft te vragen, zouden mensen zich op hun hoofd krabben, maar als zo’n groot bedrijf als Namco erachter staat moet er toch een doelgroep voor zijn. En dat klopt: ik heb even in de Japanse App Store gekeken en daar staat Noby Noby Boy op nummer 1 in de categorie Productiviteit (een vreemde keuze voor een applicatie die alleen maar tijd kost en niets nuttigs oplevert).

Toch spelen de Japanners wat spelletjes betreft toch liever ‘gewone’ games zoals Computer Mahjong en Plants vs. Zombies. De bestverkochte betaalde game in Japan is trouwens ook van Namco: de ritmegame Taiko No Tatsujin. Die is zo typisch Japans dat ‘ie niet in de internationale App Stores verkocht wordt.

Downloaden: Noby Noby Boy (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 9:24
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.