iCulture speelt: Lego City, Sugar Roll en de Game van de Week

Sonic & All-Stars Racing Transformed is een leuk Mario Kart-achtig racespel voor iPhone en iPad en we testen nog twee vrolijke iOS-games.

Lego City My City iPhone iPadWie op zoek is naar een vrolijke game, kan vandaag zijn geluk niet op in de iCulture speelt. Lego City My City is een gratis verzameling minispelletjes gebouwd om Lego-doosjes en Sugar Roll is een clownesk spelletje waarin je op een bal rolt en springt voor munten. Maar hoe vriendelijk is dat spelletje echt? De Game van de Week is kleurrijk, heeft veel te bieden en bestuurt geweldig: Sonic & All-Stars Racing Transformed. Een game waar ook fans van serieuze racegames wel eens erg vrolijk van kunnen worden.

Lego City My City: kleine stad

ICS Lego City My City iPad iPhoneLego heeft een paar nieuwe doosjes in de Lego City-range te promoten. Die komen net als in andere jaren in januari uit. Ditmaal doet de Deense speelsteentjesgigant de promotie met de iPhone-game Lego City My City. Een samenraapsel van een handvol minigames. Als politieagent druk je een dief van de weg met je auto na een achtervolging. Als piloot pak je muntjes op in de lucht en ontwijk je botsingen met andere vliegtuigen. Als blauw op straat sla je twee boeven in de boeien en als brandweerman blus je de ramen van een flatgebouw, bijvoorbeeld. Elke uitdaging is er in verschillende smaken met bijvoorbeeld verschillende circuits bij het racen of net even een ander huisje om te blussen. Maar om daarmee nou te zeggen dat Lego City My City daarmee een volwaardig spel is? Integendeel! De gemiddelde duur van een minispelletje is… 10 seconden. En dan ronden we soms nog naar boven af. Alleen een spelletje met een reddingshelikopter boven het water is lastiger. Ondertussen spaar je munten die je nergens voor kan gebruiken… right. Gelukkig is ie wel he-le-maal gratis.

Downloaden: Lego City My City (gratis, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Sugar Roll: ook geld moet rollen

ICS Sugar Roll iPhone gratis spelVergelijk een game op de originele PlayStation met die op de PlayStation 3 en je ziet precies hoeveel makkelijker games zijn geworden in de loop der jaren. Het zijn de freemium-games die dat na jaren weer een beetje opschudden. Veel ‘gratis’ games beginnen erg makkelijk om je een paar levels te laten wennen, maar worden dan moeilijk zat als je er besluit géén geld in te stoppen. Sugar Roll is een spelletje dat zo’n principe hanteert. In een snoeperige wereld met een vrolijk circusdeuntje kantel je de iPhone om te rollen en druk je om te springen over stekels, uit hoeden springende konijnen en spring je juist weer in andere hoeden om meer munten en sterren te verzamelen en een level te halen. Al snel wordt duidelijk waar het addertje onder het gras zit. In de steeds langere levels van Sugar Roll heb je vlaggen met checkpoints waar je kan terugkeren als je af gaat. Maar: die checkpoints gebruiken kost munten. En flink veel ook: 500 stuks al voor de eerste keer! En die munten kan je ook gebruiken voor allerlei power-ups kopen die je wat verder kunnen helpen… aan jou de keuze hoeveel uitdaging je aan Sugar Roll wil hebben.

Sugar Roll (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

Game van de Week: Sonic & All-Stars Racing Transformed

Game van de WeekSonic en al zijn ‘vrienden’ uit het portfolio van uitgever Sega zijn voor de tweede keer in een racegame te vinden op de iPhone en iPad. En dat is goed nieuws voor iedereen die Mario Kart een warm hart toedraagt. Sonic & All-Stars Racing Transformed heeft een uitgebreide singleplayer, dagelijkse en wekelijkse uitdagingen en een online multiplayer. Maar het is vooral de transformatietruc die de show steelt. Circuits kunnen in een volgende ronde opeens anders zijn en transformeren je auto naar de situatie plots in een boot of een vliegtuig waarmee je verder racet. Het zorgt voor afwisseling in de raceactie maar houdt altijd het tempo hoog. Daar zorgen de heerlijk vlotte tracks en de uitmuntende besturing voor. Die laat de kantelbewegingen voor wat het is en geeft je een analoge stick waarmee je de slips door de bochten perfect mee kan bijsturen, wat cruciaal is het vergaren van een turbo na de bocht. Sonic & All-Stars Racing Transformed biedt genoeg, oogt fraai en speelt waanzinnig.

Downloaden: Sonic & All-Stars Racing Transformed (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kartgame, lego, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.