Moby: locatie beperkte tijd delen via iPhone-app

De iPhone-app Moby laat je voor beperkte tijd je locatie delen via een speciale link. Hierdoor kan iemand een dag later je locatie niet meer zien via de link. Moby heeft niets te maken met MobiPicture, de Nederlandse fotodienst.

Moby iconDe iPhone-app Moby Simple Location Sharing laat je voor een beperkte tijd je locatie delen via een speciale link. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat iemand de link alleen kan gebruiken op het moment dat jij dat wil. Als hij of zij een dag later gaat kijken, is de link niet meer te gebruiken en is je locatie ook niet meer te achterhalen. Je geeft vanuit de app zelf aan hoe lang je locatie in een link getoond mag worden.

Wanneer je Moby opent krijg je een kaart te zien met daarop de bekende blauwe stip die jouw locatie aangeeft. Een knop rechtsboven laat je opnieuw zoeken naar je locatie, mocht het resultaat niet meer kloppen.

Moby 2Onderin vind je de groene knop ‘Share your location’, waarmee je een link naar jouw locatie kunt genereren om te delen. Met een schuifbalk geef je aan hoe lang de locatie via de link getoond mag worden. Je kunt hierbij voor minimaal 15 minuten en maximaal een dag kiezen. Je kunt ook aangeven dat je met de hand wil bepalen wanneer de link niet meer werkt. Heb je een link gemaakt, dan kun je hem kopiëren en delen via sms of e-mail.

De naam van de app doet vermoeden dat Moby is gemaakt door de makers van het Nederlandse Mobypicture. De app lijkt echter te zijn gemaakt door een ander, Amerikaans bedrijf. Moby staat onder naam van ontwikkelaar Moby Systems, terwijl Mobypicture in de App Store bekend staat als Mobypictures BV. De ontwikkelaar van Mobypicture zegt niets te maken te hebben met Moby.

Downloaden: Moby Simple Location Sharing (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 15:09
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.