Nederlandse humor-app PiCDUMP laat je memes en foto’s als favorieten opslaan

De humor-app PiCDUMP op de iPhone en iPad heeft een update gekregen en laat je nu favorieten delen, voor al je memes en foto's.

PiCDUMP iPhone headerPiCDUMP heeft een update gekregen die wat persoonlijke opties toevoegt aan deze Nederlandse humor-app. De applicatie die gebruikers zelf ‘memes’ (terugkerende internetgrappen) en andere grappige foto’s laat uploaden heeft een update gekregen die je foto’s als favoriet laat bewaren. Zo maak je eenvoudig een lijst aan met grappen die je bij de hand wilt hebben. En dan natuurlijk kan opslaan om WhatsApp-groepen mee onder te “spammen”.

PiCDUMP voegt verder aan nieuwe rasterlayout toe aan de applicatie. Met een knop in de bovenbalk van de app kan je nu schakelen tussen drie layouts voor de foto’s: horizontaal vegen door de laatste foto’s heen, verticaal alles onder elkaar zien of in een raster. Daarin staan alle foto’s als kleine postzegels naast en onder elkaar, zodat er lekker veel op een pagina past. Met een knop daarnaast filter je in alle layouts op actualiteit of op willekeurige volgorde. Wisselen tussen de laatste picdumps en populaire dumps doe je nog steeds met het uitgebreide menu aan de linkerkant van de app.

De universele app laat zich het best omschrijven als een Nederlandse 9GAG, hoewel bijna alle foto-inzendingen Engelstalig zijn. Als je ingelogd bent met een account, kan je elke foto omhoog en omlaag stemmen en reageren. Je kan de app ook als gast gebruiken, maar dan beschik je niet over die stem- en reactiefuncties en kan je ook geen foto’s uploaden. Je kan dan nog wel foto’s delen via mail, Twitter, Facebook, toewijzen aan een contact (echt!), opslaan en kopiëren. In de nieuwste versie van de app gaat het stemmen op foto’s overigens veel sneller dan voorheen.

PiCDUMP hoofdmenu PiCDUMP timeline foto's

PiCDUMP is een applicatie uitgegeven onder de vlag van Skoften.net, die zelf ook de applicatie Skoften.net Pro (gratis) in de App Store heeft. We haalden beide apps al even aan in ons artikel over humor-app Upcoming vorige week.

Downloaden: PiCDUMP (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 13:00
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.