Nederlands tijdschrift DZONE 132/133 op de iPad verschenen

DZONE 132 en 133 zijn beschikbaar op de iPad. Deze digitale iPad-versies van het designtijdschrift kwamen met Adobe-technologie tot stand.

dzone ipad magazineDe nummers 132 en 133 van het Nederlandse tijdschrift DZONE zijn nu op de iPad verkrijgbaar. DZONE is een tijdschrift voor designers, dat probeert te inspireren en informatie over nieuwe technieken aan te reiken. Beide moesten ook worden ingezet om het papieren tijdschrift naar de iPad om te zetten. De uitgever gebruikte de Adobe Digital Publishing Suite, software die nog in de eerste stadia van ontwikkeling verkeert. Dit is gebaseerd op InDesign CS5. Een plug-in zorgt voor interactiviteit en met de Bundler kun je het iPad-tijdschrift vanuit de lay-out genereren.

ipad dzoneIn DZONE 133 is een artikel te vinden over Adobe Publishing Suite, waarin je meer kunt lezen over de werkwijze die het tijdschrift heeft gevolgd. DZONE had de mogelijkheid om filmpjes, geluid, slideshows, panorama’s en allerlei andere extra’s toe te voegen aan het tijdschrift, maar besefte ook dat het bestand daardoor veel groter wordt. Het tijdschrift koos daarom bij een interview niet voor volledige weergave, maar voor vijf fragmenten die een indruk geven.

Alle overwegingen wat techniek en inspiratie betreft kun je lezen in een artikel op de website van DZONE. De twee tijdschriften zelf zijn in de App Store te vinden.

Downloaden: DZONE (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2011, 16:14
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.