Navionics: outdoor-navigatie op het water

Navionics heeft via de App Store een serie navigatiekaarten voor water- en outdoorliefhebbers uitgebracht. Ze zijn te gebruiken met de gratis Navionics Viewer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NavionicsEen paar maanden geleden schreven we al eens iets over Navionics, de software waarmee je outdoor en op het water kunt navigeren. Sinds kort zijn ook de benodigde kaarten in de App Store verkrijgbaar. Voor Nederlandse en Belgische watersporters is Navionics Gold UK Holland (€49,99) verkrijgbaar: die bevat waterkaarten voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, het Kanaal, België en Nederland. Verder zijn er kaarten verkrijgbaar van de VS, het Middellandse Zee-gebied, het Caribische gebied en Centraal Amerika. Het aanbod zal de komende dagen steeds verder worden uitgebreid.

Navionics maakt verschillende kaarten: sommige zijn puur gericht op waternavigatie, zoals Gold UK Holland, andere bevatten kaarten van merengebieden (voornamelijk in de VS) en outdoor-kaarten voor mensen die buiten de verharde wegen op pad willen gaan. De kaarten staan bij Navionics Mobile op de iPhone, zodat je geen mobiele dataverbinding nodig hebt en je zonder extra roamingkosten van de kaarten gebruik kunt maken.

Om de kaarten te kunnen gebruiken moet je de gratis Navionics Viewer installeren. De Viewer bevat gratis kaartvoorbeelden van het zuiden van Florida, vanaf Key Biscayne tot Fort Lauderdale, zodat je alvast kunt kijken of deze oplossing geschikt voor je is. Er zitten ook water- en outdoor-kaarten bij van de Italiaanse stad Genua.

Met Navionics krijg je geen gesproken aanwijzingen (dat is ook niet gebruikelijk bij water- en outdoornavigatie), maar je kunt je locatie op de kaart opzoeken, jachthavens zoeken, pannen en zoomen op de kaart en objecten die je onderweg gaat tegenkomen nader bekijken.

Het complete aanbod is via deze link te bekijken: Navionics Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:12
Categorie Navigatie
Onderwerpen leger, Navigatie, outdoor, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.