Navigatiesoftware iGo My Way voor iPhone nu in de App Store

iGo My Way is verkrijgbaar in de App Store. Het is de derde grote fabrikant die volledige navigatiesoftware voor de iPhone uitbrengt. Je krijgt gratis kaartupdates tot eind 2010 en de kaarten hebben speciale 3D-weergave van gebouwen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

igo my way voor iPhoneEr is weer nieuwe navigatiesoftware voor de iPhone verschenen: iGo My Way heeft haar debuut gemaakt in de App Store met drie uitvoeringen: Europa, West-Europa en Noord-Amerika. Eén punt waarop iGo My Way 2009 zich onderscheidt van de concurrentie, is dat ze vooraf bekendmaken dat je tpt 2010 gratis kaartupdates krijgt. Bij andere aanbieders is dat nog maar afwachten.

iGo brengt elk kwartaal nieuwe kaarten uit. Na december 2010 kun je de software wel blijven gebruiken, maar voor nieuw kaartmateriaal zul je de software opnieuw moeten aanschaffen (tegen die tijd zal het iGo My Way 2011 zijn).

igo my wayiGo is een bedrijf dat er nogal prat opgaat dat ze Oost-Europa erg gedetailleerd in kaart hebben gebracht, dankzij kaartmateriaal van NAVTEQ. Het verschil tussen de Europa- en West Europa-uitvoering zal ongetwijfeld het aantal landen zijn, maar uit de omschrijving in de App Store is niet meteen duidelijk welke landen aanwezig zijn (en de website brengt je ook niet veel verder).

Bij iGo My Way is net als bij Navigon en Sygic sprake van kaarten die op je iPhone installeert. Je bent dus niet afhankelijk van een internetverbinding en krijgt dus in het buitenland niet te maken met kosten (gebruik van GPS is gratis, zoals iedereen inmiddels wel weet). iGo heeft gezorgd voor extra grote knoppen en simpele iconen, zodat je de software in de auto kunt gebruiken. Een bestemming invoeren is mogelijk aan de hand van adres, POI of door een locatie op de kaart aan te wijzen. Een eigen toetsenbord en slimme zoekfunctie moeten het nog makkelijker maken. Verder is het zo, dat de zoekfunctie leert van de gegevens die je invoert, zodat de zoekresultaten gaandeweg beter worden.

De navigatiesoftware van iGo bevat ook fraaie 3D-weergaves van gebouwen, maar daar moet je je niet op verkijken: net als bij de rijstrookassistent in andere navigatiesoftware, zie je de 3D-afbeeldingen lang niet overal. In de App Store zie je een voorbeeld, met kaarten van Parijs waarop je een 3D-model van de Eiffeltoren op de kaart ziet, wanneer je er langs rijdt. De realiteit is, dat de meeste steden geen wereldberoemde monumenten als de Eiffeltoren hebben staan, die al in kaart zijn gebracht. Wel zie je heuvels, bergen en ander reliëf in het landschap.

igo my way

Er zijn drie uitvoeringen:

Tipgevers: Paul en Kevin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:21
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.