My Artists 2.0 laat je artiesten ontdekken via 8tracks en Last.fm

My Artists heeft in zijn 2.0-functie een paar mooie functies gekregen - waaronder de mogelijkheid om een online radiostation te beluisteren.

My ArtistsMy Artists wist ongeveer een jaar geleden al onze aandacht te trekken. De app is een alternatief op Apple’s eigen iPod muziek-app, die zich onderscheidt met zijn mooie aankleding en extra functionaliteiten. De 2.0-versie voegt een aantal interessante opties toe, waaronder een internetradio die je helpt met het ontdekken van muziek en de mogelijkheid om nummers via Last.fm te scrobbelen.

My Artists’ internetradio wordt mogelijk gemaakt door 8tracks. Door op een knop bovenaan te drukken ga je direct naar een online stream met daarin willekeurige muzieknummers. Hoe deze wordt samengesteld verklaart de ontwikkelaar niet, maar 8tracks staat er bekend om muzieklijsten op basis van smaak samen te stellen. Wij vermoeden dat de app naar aanleiding van je eigen muziekbibliotheek een radiostation voor je in elkaar zet.

Ook connectiviteit met Last.fm maakt in 2.0 zijn entree. Dit betekent niet dat je muziek via deze service kunt luisteren, maar wel dat je huidige bibliotheek naar Last.fm gescrobbeld kan worden. Hierdoor zien je vrienden op het muzieknetwerk naar welke nummers je als laatste hebt geluisterd. Ook helpt Last.fm met het ontdekken van andere artiesten op basis van je huidige favorieten.

Vind je via 8tracks of Last.fm een artiest, dan is het mogelijk om muziek hiervan vanuit My Artists te kopen. De app geeft direct aan of een nummer of album verkrijgbaar is en vermeldt ook wat deze moet kosten. Wil je deze daadwerkelijk kopen, dan word je alsnog naar iTunes gestuurd.

Downloaden: My Artists (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 18:00
Categorie Muziek
Onderwerpen ipod, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.