Moviemarket nu op de iPhone: films huren bij Nederlandse aanbieder

De populaire filmapp MovieMarket is nu ook op de iPhone te gebruiken. Je kunt films huren voor wisselende prijzen en deze streaming op je iPhone bekijken. Eerder verscheen Moviemarket op de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

moviemarket iphoneToen Moviemarket afgelopen februari op de iPad werd gelanceerd, was daar iets bijzonders mee. Voor het eerst was het mogelijk om in Nederland films te huren. iTunes heeft immers wel een optie om films te huren, maar die is in Nederland nog niet officieel van start gegaan. Afgelopen maart verscheen er wel een huurfilm in de Nederlandse iTunes Store, maar daar bleef het bij. Gelukkig kun je ook bij een ander aanbieder terecht: Moviemarket. Deze Nederlandse app biedt je de mogelijkheid om films te huren, die je direct kunt streamen op je iPad en sinds vandaag dus ook op de iPhone.

Moviemarket is een universele app. Je kiest een film, rekent af via je iTunes-tegoed en kunt meteen beginnen te kijken. Na het afrekenen is de film onbeperkt beschikbaar; je kunt de film zo vaak bekijken als je zelf wilt. Wie koopjes zoekt, kan in de app altijd een paar speciale aanbiedingen vinden.

Om de films te kunnen streamen heb je een Wi-Fi-verbinding nodig. Het bespaart je een wandeling naar de videotheek en je bent nooit te laat met terugbrengen. Wel zal Moviemarket iets extra’s moeten bieden voor mensen die nu geripte films van internet halen. Maar ook daar is aan gedacht: je vindt in de app allerlei extra filmmateriaal zoals trailers, wallpapers en diashows. MovieMarket probeert het aanbod ook overzichtelijk te maken met categorieën zoals blockbusters, familiefilms en documentaires. Een apart scherm toont de nieuwste films.

De prijs van de films varieert. Voor een relatief nieuwe film zoals Splice betaal je €6,99 en de horrorfilm Sw kost €2,39. Over het algemeen zijn de films goedkoper dan het aanbod van Apple, zeker als je bedenkt dat Moviemarket ook nog eens 30% moet afdragen. Voor populaire films betaal je bij Apple meestal $9,99 (het Nederlandse iTunes-equivalent van €7,99). MovieMarket is gemaakt door Sharewire, in opdracht van Dutch Filmworks.

Downloaden: MovieMarket (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 14:31
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.