MovieMarket: films kopen op de iPad via Nederlandse aanbieder

MovieMarket is een nieuwe iPad-app waarmee je films kunt kopen op de iPad. Je rekent af via iTunes en kunt de gekochte films onbeperkt blijven bekijken.

moviemarketFilms kopen of huren via iTunes is in Nederland nog steeds niet van de grond gekomen. Inmiddels is een externe aanbieder wel zover: MovieMarket is een nieuwe Nederlandse iPad-applicatie waarmee je films kunt aanschaffen. Je kunt de films daarna direct streamen op de iPad. Je kiest een film, rekent af via iTunes en kunt meteen beginnen te kijken. Na het afrekenen is de film onbeperkt beschikbaar; je kunt de film zo vaak bekijken als je zelf wilt. Ter promotie van de app zijn er tijdelijk twee films gratis te bekijken. Wie koopjes zoekt, kan in de app altijd een paar speciale aanbiedingen vinden.

moviemarket-ipadOm de films te kunnen streamen heb je een Wi-Fi-verbinding nodig. Het bespaart je een wandeling naar de videotheek en je bent nooit te laat met terugbrengen. Wel zal MovieMarket iets extra’s moeten bieden voor mensen die nu geripte films van internet halen. Dat doen ze door extra filmmateriaal in de app op te nemen, zoals trailers, wallpapers en diashows. MovieMarket probeert het aanbod ook overzichtelijk te maken met categorieën zoals blockbusters, familiefilms en documentaires. Een apart scherm toont de nieuwste films.

De films kosten €4,99 per stuk en zijn goedkoper dan het aanbod van Apple. Voor de film Reservoir Dogs betaal je in de Amerikaanse App Store namelijk $9,99. MovieMarket is gemaakt door Sharewire, in opdracht van Dutch Filmworks.

Downloaden: MovieMarket

movie-market-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2011, 14:23
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.