Mover wisselt bestanden uit tussen twee iPhones

Mover is een nieuwe applicatie waarmee je bestanden tussen twee iPhones kunt uitwisselen. De animatie waarmee dat gebeurt ziet er mooi uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

moverMover is een nieuwe applicatie voor bestandstransfer tussen twee iPhones. Dergelijke applicaties zijn er wel maar, maar wat Mover bijzonder maakt is de uitvoering: op het scherm van de ene iPhone zie je een foto of een ander type bestand, die je met een vingerbeweging richting de andere iPhone schuift. Daar komt hetzelfde bestand een seconde of twee later het beeld in schuiven. Mover werkt alleen wanneer je de applicatie op beide iPhones hebt geïnstalleerd en wanneer beide iPhones op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld. De bestanden worden automatisch op de andere iPhone bewaard: een foto gaat bijvoorbeeld naar de camerarol. De code van Mover is als open source onder de BSD-licentie verkrijgbaar, dus als je zelf een variant op Mover wilt maken, dan kan dat.


Mover lijkt wel een beetje op Bump, de 1 miljardste applicatie. Daarbij kun je visitekaartjes en foto’s uitwisselen tussen twee iPhones door ze tegen elkaar te stoten. Ook daarbij moeten de iPhones op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten. Als straks iPhone firmware 3.0 beschikbaar is kunnen we soortgelijke toepassingen ook via Bluetooth verwachten. Mover is gratis te downloaden uit de App Store. De applicatie is niet zomaar tot stand gekomen: de ontwikkelaar besteedde eindeloos veel uren aan het tunen van de animatie en moest daarna 35 dagen wachten voordat Apple Mover goedkeurde.

Meer info: Infinite Labs
Downloaden: Mover (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: TUAW
Tipgever: Pascal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 0:38
Categorie
Diensten
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.