Makkelijker overstappen naar iPhone met Fone2Phone

Nova media brengt vanaf 14 januari de software Fone2Phone uit. Het is bedoeld om op een makkelijke manier over te stappen van je oude mobiele telefoon naar de iPhone, door het kopiëren van alle relevante bestanden.

Fone2phone“Ik heb net een Apple iPhone gekocht en nu moet ik meer dan 900 contacten, foto’s en andere bestanden van mijn oude telefoon overzetten naar mijn iPhone”. Dat is het probleem dat Nova Media probeert op te lossen met Fone2Phone. De software zal op Macworld Expo 2008 debuteren en is alleen geschikt voor Mac OS X. De software kopieert gegevens van een standaard telefoon naar de Mac zodat je ze op de iPhone (of iPod) kunt synchroniseren.

Als je Mac-gebruiker bent, ken je Nova Media misschien wel van Launch2Net, de veelgebruikte software waarmee je onderweg kunt internetten op je Mac. T-Mobile levert het onder andere mee bij de datakaarten (al is dat wel een oudere versie die nog niet Leopard-compatibel is, maar dat terzijde).

Fone2Phone regelt na installatie alles: verbinding maken met de telefoon en opslaan van bestanden op de juiste lokaties op je Mac. Een wizard laat zien hoe je contacten, afspraken, taken, notities, bookmarks, foto’s, muziek en films van de oude mobiele telefoon kunt opslaan. Je moet vooraf wel de mobiele telefoon selecteren en daar schuilt ook meteen het zwakke punt van de software: je oude telefoon moet wel in de lijst staan. Voorlopig heb je alleen keuze uit Motorola, Nokia en Sony Ericsson.

Na het importeren kun je in feite de gegevens met aanvullende software (bijvoorbeeld Missing Sync) naar elke andere smartphone kopiëren of synchroniseren, maar ontwikkelaar Nova Media positioneert Fone2Phone toch voornamelijk als een overstaphulpmiddel naar de iPhone. De benodigde software (iTunes) is daarvoor immers al op de Mac aanwezig.

Om Fone2Phone te kunnen gebruiken heb je Mac OS X 10.4.11 (10.5.2 of hoger voor Leopard) nodig, plus een geschikte telefoon. Fone2Phone is aanvankelijk te koop voor de introductieprijs van 12,52 euro exclusief BTW tot 31 januari. Daarna gaat het 16,72 euro exclusief BTW kosten.

Een demoversie is vanaf 14 januari beschikbaar op de website van Nova Media.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2008, 18:00
Categorie Diensten
Onderwerpen kopiëren, overstap, smartphone, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.