Mailen naar groepen met nieuwe Nederlandse applicatie GroupMail

Met de nieuwe applicatie GroupMail van de Nederlandse ontwikkelaar Edwin Klesman kun je e-mailberichten sturen naar groepen mensen. Het beheer van de groepen doe je op de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

groupmailOntwikkelaar Edwin Klesman heeft zijn eerste iPhone-applicatie aangeboden bij Apple. Het gaat om GroupMail, een applicatie waarmee je een groep mensen kunt e-mailen zonder dat je steeds opnieuw alle e-mailadressen handmatig hoeft in te tikken. Tot nu toe was er wel een truc om dit voorelkaar te krijgen (namelijk door in Outlook of een ander desktopmailprogramma een contact aan te maken waarin je meerdere mailadressen opneemt). GroupMail maakt het proces een stuk makkelijker en werkt met de standaard contactendatabase.

group_mailNa het kiezen van de e-maillabels bij contactpersonen (wil je thuis- of werkadres?) kun je de groep samenstellen, de instellingen voor je groepen aanpassen en je bent klaar. Als je nu een e-mailbericht naar een groep wilt sturen hoef je alleen de aangemaakte groep aan te klikken en alle e-mailadressen van de groep worden automatisch aan de lijst van geadresseerden toegevoegd. Het e-mailen zelf doe je via de standaard applicatie Mail. Handig bij de applicatie is ook dat je de groep als BCC-kunt mailen, zodat anderen niet de mailinglijst kunnen zien. Zichtbare mailadressen kan overigens ook.

Je kunt op de iPhone groepen maken, bewerken en wissen. En je kunt op elk moment nieuwe leden toevoegen of reeds aanwezige leden verwijderen uit de lijst. GroupMail is gelocaliseerd in het Engels, Duits en Nederlands. Zoals gezegd: de applicatie ligt op dit moment ter goedkeuring bij Apple, dus kan binnenkort in de App Store worden verwacht.

Meer info: eekay.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2009, 1:46
Categorie Diensten
Onderwerpen e-mail, groepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.