Maak interieurontwerpen met Mark On Call HD voor iPad

Mark On Call HD is een app waarmee je je nieuwe huis kunt inrichten. De app stelt je in staat om een plattegrond van je huis te maken, met de mogelijkheid om kleur en textuur van vloeren over te nemen.

mark-on-callHome Space Planning Design Tool – Mark On Call HD is de volledige naam van een app waarmee je de indeling van je nieuwe huis kunt ontwerpen. Ben je binnenhuisarchitect of gewoon bezig met een nieuw huis, dan kun je met deze app kijken hoe je het beste de meubels kunt plaatsen. In de HD-versie kun je objecten roteren door met je vingers op het scherm te draaien. Om een meubelstuk te verplaatsen druk je erop totdat het transparant wordt.

Je verschuift banken, tafels en andere objecten vervolgens naar een betere plaats. De app is in portret- en landschapsweergave te gebruiken en ondersteunt metrische eenheden.

De naam ‘Mark On Call’ heeft te maken met de interieurontwerper die deze app gemaakt heeft: Mark Lewison. Hij schreef een boek met de titel ‘What Would You Do With This Room?’, maar je hoeft het boek niet gelezen te hebben om iets aan deze app te hebben. Met de aanschaf van deze app heb je altijd de kennis van Mark tot je beschikking, bijvoorbeeld door de checklist te raadplegen die je helpt om een ontwerp te vinden dat bij jouw lifestyle past. Dit doe je door het tekenen van de kamers en het inrichten met meubels en vaste zaken zoals een badkuip of keukenblok. Je huis hoeft niet aan bepaalde standaardmaten te voldoen, want je kunt ook onregelmatige vormen gebruiken, zoals hieronder te zien is:

mark-on-call-ipad

Is de inrichting van een bepaalde kamer goed gelukt, dan kun je die opslaan en hergebruiken in al je toekomstige plattegronden. Met foto’s van stoffen, hout en behang kun je de oppervlakken van je kamer voor zien van een bepaald patroon. Vanuit de app maak je een foto met de iPad-camera of je importeert een foto uit je fotobibliotheek. Je kunt kiezen uit gekleurde plattegronden waarin de kleur van vloeren, tapijten en meubelstukken zichtbaar is, of een zwartwit-plattegrond.

Heb je zelf geen inspiratie, dan kun je ook kamers downloaden van andere gebruikers of kamers die door Mark zelf zijn ontworpen. Mark’s 10 regels voor interieurdesign zorgen ervoor dat het eindresultaat er goed uitziet.

Downloaden: Mark On Call HD (normaal €3,99 momenteel afgeprijsd naar €2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2011, 14:11
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.