Bump haalt 50 miljoen downloads (infographic)

Bump heeft 50 miljoen bump-acties geteld. Met deze dienst kun je contactgegevens, muziek, foto's, app-aanbevelingen en andere items uitwisselen met anderen door te botsen.

bump gebruikersBump is een app waarmee je makkelijk gegevens kunt uitwisselen tussen je iPhone en een andere mobiele telefoon. Er zijn u 10 miljoen actieve gebruikers en er zijn 50 miljoen downloads geteld, meldt de maker van Bump trots. Wat delen zij zoal? In een infographic is dat te zien, plus nog een hoop andere feitjes. Zo is Micronesië de meest bijzondere plek waar werd gebumpt, zijn er twee huwelijken gesloten dankzij bump en worden er 400.000 app- en muziekaanbevelingen per dag gedaan. De meest ‘gebumpte’ games zijn Angry Birds Free, Doodle Jump en Cut the Rope en er zijn inmiddels 366 apps die de Bump API gebruiken.

Met de Bump-technologie kon je aanvankelijk alleen contactinformatie uitwisselen door twee iPhones tegen elkaar te laten botsen. Maar de bedenker van de app merkte al snel dat er veel meer mogelijk was. Er zijn nu iOS- en Android-apps, gebruikers kunnen vrienden vinden en elkaar gaan volgen op LinkedIn, Twitter en Facebook en er is sinds vorig jaar ook een mogelijkheid om muziek te delen. “Vrij snel realiseerden we ons dat we niet alleen een uitwisselapp voor contactinformatie hadden gebouwd”, zegt CEO Dave Lieb in een blogposting. Wekelijks worden er 15 miljoen items gebumpt en dat resulteert in 17,12 foto’s per seconde. Afgelopen jaar haalde Bump Technologies 16 miljoen dollar investeringsgeld op.

bump-50-miljoen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2011, 16:28
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.