Bungie’s iPad-game Crimson: Steam Pirates volgende week verkrijgbaar

Halo-ontwikkelaar Bungie houdt zich steeds meer bezig met de iPad. Nadat ze in juli een oud spel naar de iPad brachten, hebben ze nu een titel exclusief voor de tablet ontwikkeld. Deze moet volgende week in de App Store verschijnen.

Crimson: Steam PiratesSinds spelontwikkelaar Bungie de Xbox-franchise Halo achter zich heeft laten liggen, lijken ze een totaal andere richting te zijn ingeslagen. In juli brachten ze nog Marathon uit op de iPad, een remake van een oude shooter die al in 1994 op de Mac verscheen. De nieuwste game van de studio is Crimson: Steam Pirates, een speciaal voor de iPad gemaakte turn-based strategiegame die zich plaatsvindt in een steampunk piratenwereld.

Je hebt het commando over een vloot aan schepen terwijl je door steeds moeilijk wordende gevechtsscenarios heen moet worstelen. Samen met je tegenstander maak je beurtelings zetten terwijl jij je best doet om acht reizen af te leggen in de Caribische oceaan. Naast een campagne voor één speler zal het spel ook een multiplayer-modus bevatten. Over online ondersteuning zwijgt Bungie, maar het wordt wel mogelijk om samen op dezelfde iPad te spelen.

Crimson: Steam Pirates moet op 1 september in de App Store verschijnen. Opmerkelijk is dat het spel gratis aangeboden zal worden. Het idee is om later uitbreidingen van het spel aan te bieden, die voor €1,59 per stuk verkocht gaan worden. Een slimme zet, als je kijkt naar hoe spelontwikkelaars doorgaans verdienen aan in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 13:01
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.