Lady Gaga gaat volgend album als iPad-app uitbrengen

Lady Gaga gaat haar volgende album als app uitbrengen. De app vormt een multimedia-ervaring in verschillende vormen. Het komt op de iPad, iPhone, mobiel en in andere vormen.

lady gagaLady Gaga riep deze week haar fans op om iPads voor kerst te vragen. Daarop kun je namelijk haar komende album ‘Artpop’ bekijken. Het nieuwe album zal als ‘multimedia-ervaring’ op iOS verschijnen, maar zal daarna ook op andere mobiele platformen (Android) en op de PC te gebruiken zijn. De release van het nieuwe album staat overigens pas gepland voor lente 2013. Lady Gaga bracht haar fans via haar website LittleMonsters.com op de hoogte van de plannen om haar album als iOS-app uit te brengen, maar voegde er in een later bericht snel aan toe dat het album ook op traditionele wijze te koop zal zijn. De app bevat muziek, games, modetips en knipsels uit tijdschriften. Ook kun je vanuit de app chatten en live-updates ophalen. De artieste kan dan bij bijzondere gelegenheden rechtstreeks in contact komen met haar fans.

“ARTPOP is not just an ALBUM it’s a PROJECT” vertelde Lady Gaga, waarbij ze naar collega Bjork wees als dé pionier voor het uitbrengen van albums als app. Bjork maakte vorig jaar bekend dat ze haar album zou uitbrengen als tien iPad-apps. Platenmaatschappijen EMI en Universal kondigden ook aan dat ze meer albums als apps wilden gaan uitbrengen, maar in de praktijk is daar nog niet zoveel van terechtgekomen.

Genoemd in artikel: Biophilia (€10,49 – app van Björk)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 11:47
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.