Biophilia 4+

Björk

Ontworpen voor iPad

    • 4,4 • 9 beoordelingen
    • € 14,99
    • Biedt in‑app aankopen

Schermafbeeldingen

Beschrijving

Biophilia is een opmerkelijke en innovatieve multimediabeleving van muziek, natuur en technologie door de artieste Björk. De app bestaat een reeks originele muziek en interactieve, educatieve kunstwerken en muzikale artefacten. Biophilia wordt gelanceerd als tien in-app ervaringen die je geopend kunnen worden terwijl je vliegt door een driedimensionale melkweg vliegt die bij Cosmogony hoort, het themanummer van het album. Binnen Biophilia krijg je geleidelijk aan toegang tot alle songs van het album als interactieve ervaringen, te beginnen bij de eerste single Crystalline.

Björk werkte samen met artiesten, ontwerpers, wetenschappers, instrumentenmakers, schrijvers en software-ontwikkelaars om een opmerkelijke multimediabeleving te creëren van het universum en zijn fysieke krachten, processen en structuren – waarvan muziek deel uitmaakt. Elke in-app ervaring is geïnspireerd door en verkent de relaties tussen muzikale structuren en natuurfenomenen, van het atomische tot het kosmische niveau. Je kan Biophilia gebruiken om muziek te maken en er meer over te leren, om meer te weten te komen over natuurfenomenen, of gewoon om van Björks muziek te genieten.

Via Biophilia beland je in een driedimensionale melkweg met een kompas dat je toelaat te navigeren tussen het 3-dimensionaal universum en een tweedimensionale tracklist. Kijk eens van dichterbij door te tikken op sterren binnen de constellaties en je zal zien dat elke ster een in-app aankoop is die je toegang geeft tot de geïnspireerde combinatie van artefacten voor elke nieuwe Björk song: interactieve kunst en games, muzieknotatie die je kan gebruiken om in karaokestijl mee te zingen, abstracte animaties, songteksten, en essays die Björks inspiratiebronnen voor de track verduidelijken. Deze artefacten brengen conventionele en alternatieve manieren om muziek voor te stellen en te maken samen om zo een entertainment- en leeromgeving te creëren. Biophilia stelt de manier waarop we over muziek denken in vraag. We krijgen voor de allereerste keer een muziekalbum dat de multimediamogelijkheden van mobiele interactieve technologieën ten volle benut.

Biophilia werd gecreëerd door Björk in samenwerking met Scott Snibbe, interactieve artiest en applicatieontwikkelaar van Gravilux, Bubble Harp, en OscilloScoop.

Functies:

• Driedimensionale melkweginterface bij de song Cosmogony
• Toegang tot nieuwe songs en apps zodra ze worden gereleased
• Muziekpartituren met karaoke playback
• Abstracte songanimatie
• Songteksten
• Essay

Nieuw

Versie 1.6

Deze app is door Apple bijgewerkt en geeft nu het Apple Watch-appsymbool weer.

The Biophilia App Suite is now completely refactored for the latest iPad and iPhone iOS and retina display

Beoordelingen en recensies

4,4 van 5
9 beoordelingen

9 beoordelingen

itsdianyeah ,

Fantastische app maar heeft een update nodig

Helaas na zoveel jaar heeft de app voor 13 euro wel echt een update nodig. Ik wou hem graag hebben en gebruiken maar het geluid werkte niet, alleen met een koptelefoon aangesloten... zodra er een nieuwe update uitkomt wil ik hem graag toevoegen aan mijn bibliotheek, het hele idee is zo mooi en gaaf! Maar helaas na 11 jaar is hij een beetje onbruikbaar geworden...

ronvanderspek ,

Björk bijna onnatuurlijk mooi

Dat Björk voorop liep sinds Human Behaviour in de technologische smeltkroes van muziek merkte niet alleen IJsland op. Dat ze soms daardoor net voor en na Medulla zó kunstig werd dat bijna niemand het nog begreep, zelfs niet in Reykavik....ervoer ik als jammer. Nu lijkt ze met dit project weer iedereen te verbazen in eenheid, drang naar vernieuwing en originaliteit. Ze laat de rest achter zich die met kunst én muziek soundscapes en de samensmelting daarvan bezig is. Wat een grandioze app en wat een schitterende mogelijkheden... En wat zijn de eerste twee nummers fraai... Ongelofelijk ! Björk is weer op haar best, uniek!

DefCharlie ,

What about Airlplay support?

Other than that: great, innovative app.

App-privacy

De ontwikkelaar, Björk, heeft Apple geen informatie gegeven over de toepassing van het privacybeleid van de app en het beheren van gegevens.

Geen details opgegeven

De ontwikkelaar moet privacydetails opgeven wanneer deze de volgende app-update indient.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou

Brian Eno : Reflection
Muziek
MusiKraken
Muziek
Bloom
Muziek
Senode - Graph Sequencer
Muziek
EōN by Jean-Michel Jarre
Muziek
REWORK_ (Philip Glass Remixed)
Muziek