Kenny HD: Educatieve iPad-spellenverzameling van Kennisnet

Kenny HD is een educatief iPad-spel gemaakt door Kennisnet. De vier spellen leren kinderen bepaalde vaardigheden.

Kenny HD iconKenny HD is een iPad-spellenverzameling gemaakt voor kinderen die in groep 1, groep 2 of groep 3 zitten. In de app volg je de avonturen van Kenny, een vogel die net uit zijn ei is gekomen en nog niet kan vliegen. Met hem spelen kinderen een viertal spelletjes, die stiekem ook oefeningen bevatten om bijvoorbeeld de schrijfbewegingen van kinderen te verbeteren. Kenny HD is ontwikkeld door Kennisnet.

Als kinderen Kenny HD voor het eerst opstarten, krijgen ze een ei op een groen veld te zien. Door hier meermaals op te tappen komt Kenny uit het ei tevoorschijn, die vervolgens met een tap op het scherm naar één van de vier spellen kan lopen. Ouders kunnen op een kleine tekst rechtsboven in het scherm drukken om naar een pagina te gaan waarop wordt beschreven wat voor effect de games precies hebben op de vaardigheden van kinderen. De spellen helpen kinderen met de ontwikkeling van schrijfbeweging, het onderscheiden van logische reeksen, ruimtelijk inzicht en leren kinderen categorieën te associeren.

Kenny Screenshot

Kennisnet gebruikt Kenny al langer voor bijvoorbeeld spelletjes in het onderwijs, maar dit is de eerste keer dat de vogel in app-vorm beschikbaar is. Hoewel het spel gratis in de App Store staat, zitten er geen advertenties of in-app aankopen in.

Downloaden: Kenny HD (gratis, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 16:17
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.