Keezy: muziek maken met je eigen soundboard

Keezy voor iPhone is en grappige gratis app om je eigen soundboard mee te maken, zodat je liedjes kan maken of vrienden lastig kan vallen.

Keezy soundboard maken iPhoneZo nu en dan komt er een iPhone-app uit die ogenblikkelijk een grijns op je gezicht tovert. Keezy heeft die eigenschap. Het is een gratis te downloaden applicatie die uit niks meer bestaat dan acht kleurrijke knoppen. Elk van die knoppen is een recorder: houd hem ingedrukt en het geluid dat je opneemt, wordt vervolgens opgeslagen achter die knop zodat je hem later weer kan beluisteren met een druk erop. Zo kan je heel eenvoudig je eigen (muzikale) soundboard maken.

Keezy is afkomstig van ontwikkelaar Elepath, die eerder de kleurrijke notitie-app Thinglist uitbracht. Ook in Keezy vallen de bonte kleuren weer meteen op.

De bedoeling is meteen duidelijk. Bij de ene knop indrukken tik je ritmisch op tafel, bij de volgende maak je een ander effectje, onder de volgende knop zeg of zing je iets en met weer een knop kopieer je een uitspraak die je op tv hoort. Gebruik je fantasie. Na de opname verdwijnt het microfoontje op de knop en weet je dat je de eigen opname onder die knop kan terugluisteren. De app speelt de opnames met gemak allemaal tegelijk af. Je kan trouwens behoorlijk lange opnames maken in Keezy. Dat is gewoon een kwestie van een opnameknop lang ingedrukt houden. Omdat loops (opnames herhalen) in de app ontbreken, zal je ook een lange opname moéten maken als je de app muzikaal wilt inzetten. Helaas ontbreekt een mogelijkheid om je zelfgemaakte liedje op te slaan ook.

Keezy verschillende knoppen met opname Keezy zingen opnemen iPhone

Helaas werkt Keezy niet helemaal vlekkeloos: de app geeft in onze test na het eerste keer opstarten geen uitleg en niet alle functies. We moeten hem ‘hard’ afsluiten (dubbele tik op homeknop, Keezy-venster naar boven swipen om af te sluiten) en opnieuw opstarten om de uitleg te lezen en een idee te krijgen van hoe je geluiden in je soundboard weer vervangt. Dat doe je met een veeg omhoog vanuit de zwarte ronde knop in beeld. Daarna krijg je de opties een laatste opname ongedaan te maken of ze naar gelieven te verwijderen. De mogelijkheid om je eigen liedjes op te nemen, zou de app helemaal leuk maken.

Downloaden: Keezy (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 14:52
Categorie Muziek
Onderwerp soundboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.