JotStudio: tekenen en schrijven met iPad-app voor Adonit Jot-stylus

JotStudio is een tijdelijk gratis iPad-app die het beste samenwerkt met de los verkrijgbare Adonit Jot-stylus, maar is nog niet zonder ongemakken. Toch werkt de applicatie in de basis al gemakkelijk en leuk.

JotStudio schrijven op iPadAdonit is geenszins bescheiden over haar Jot-stylus die voor tablets als de iPad leverbaar is. Dat onderstreept ze met de gloednieuwe applicatie JotStudio, die ‘speciaal gemaakt is voor de beste stylus voor de iPad’. De app is ter introductie een week lang gratis te downloaden en gaat daarna 1,59 euro kosten. Hoe meer functies de app krijgt, hoe duurder de app echter zal worden. Een goede reden om er snel bij te zijn, ook als je geen stylus voor de iPad hebt.

Wij schreven en tekenden erop los met onze vingers in de applicatie en ook dat ging prima. Sterker nog: we hebben het gevoel dat we veel dunner schrijven in JotStudio dan in vergelijkbare teken- en schrijf-apps. Het maakte daarbij niet uit of we het potlood, de pen, de viltstift, de zwarte marker of de fluorstift selecteerden. Bij alle opties heb je de keuze uit 10 kleuren. Je ziet de opties allemaal onder dezelfde zwarte knop links in beeld. Met een knop bovenin beeld kan je de papiersoort veranderen: een effen wit blad, rasterpapier, lijntjespapier of de achterkant van een brief. Helemaal rechtsboven vind je een knop om je creatie op te slaan in het fotoalbum.

Dat laatste kunnen we aanraden. Regelmatig zelfs. JotStudio gemaakte creatiesOp de eerste generatie iPad waarop we JotStudio testten, loopt de applicatie binnen een minuut vast nadat we een foto hebben ingeladen en op een pagina hebben gezet. Ook verschijnen je schrijfsels daarna pas met enige vertraging in beeld. Met de hand wordt een ‘s’ dan al snel weergegeven als een ‘\’. We hebben de applicatie niet getest op een iPad 2, maar het ligt voor de hand dat er nog flink gesleuteld mag worden aan de stabiliteit van de app.

Als je besluit geen foto te importeren, loopt JotStudio een stuk soepeler, maar ook dan is enige vertraging merkbaar als je al meerdere lijnen en letters op het beeld hebt staan. In de basis schrijft JotStudio nauwkeurig en is de app zeer gemakkelijk onder de knie te krijgen, maar nog niet stabiel genoeg. Omdat het de eerste versie betreft en de applicatie slechts tijdelijk gratis is, is het raadzaam de app nu te downloaden en het wat tijd te gunnen.

Downloaden: JotStudio (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 22:24
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.