Longform iPad-app filtert nieuws uit geselecteerde bronnen

Longform heeft een iPad-app uitgebracht waarmee je artikelen kunt lezen die de dienst heeft geselecteerd. Je kunt ze daarna lezen via bijv. Instagram en Read It Later.

longform ipadLongform is een dienst die de beste artikelen van internet verzameld. Met de nieuw verschenen iPad-app heb je altijd goed leesvoer bij de hand. Een redactie bepaalt wat lezenswaardig is, zodat je zelf niet hoeft na te denken. De artikelen zijn afkomstig uit 25 gerenommeerde bronnen, zoals The New Yorker. Interessante stukken kun je bookmaker en in Read It Later of Instapaper opslaan zodat je ze later ook offline kunt lezen. Mag de hele wereld weten hoe fantastisch een bepaald artikel is, dan zijn Facebook, Twitter en Tumblr ook voorhanden.

longform nieuws ipadGezien het feit dat er al genoeg apps zijn die nieuws uit interessante bronnen verzamelen is het nog maar de vraag hoeveel mensen bereid zijn om 3,99 euro te betalen. De interface van de Longform-app is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met veel tekst op een witte achtergrond. In een toekomstige versie van de app komen meer mogelijkheden om nieuws te ontdekken. Longform is een handige app voor mensen die er tegenop zien om honderden ongelezen berichten in de RSS-feed te zien. Maar er kleeft natuurlijk ook een nadeel aan: wat anderen geselecteerd hebben als interessant hoeft niet altijd jouw smaak te zijn.

Downloaden: Longform (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 22:44
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.