Flash-browser Skyfire komt binnenkort naar de iPad [Update]

Skyfire, de browser die Flash-video's omzet naar de voor iOS geschikte HTML5- en H.264-formaten, komt binnenkort ook beschikbaar voor de iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

SkyfireSkyfire, de Flash-browser voor de iPhone en iPod touch, komt binnenkort naar de iPad. Dat hebben de ontwikkelaars gisteren bekendgemaakt. Hoewel het iOS-besturingssysteem geen Flash ondersteunt, kun je met de applicatie toch Flash-video’s op je iPhone, iPod touch en binnenkort iPad bekijken. Skyfire zet Flash-video’s op websites om naar HTML5 en H.264, twee technologieën die door het iOS-platform wel worden ondersteund. Dit vindt op de achtergrond plaats, door de servers van het bedrijf.

Naast het bekijken van Flash-video’s krijgt de iPad-versie een aantal functies die zijn kleinere broertje nog niet heeft. Zo krijgt de app uitgebreide ondersteuning voor sociale netwerken als Facebook en Twitter. Een onderdeel daarvan is de Facebook Like-knop, die de software op elke pagina die je met de browser bezoekt plaatst. Andere functies zijn Google Reader-integratie, Fireplace Feed Reader die links, plaatjes en video’s van je Facebook-vrienden verzamelt en de functie Popular Content om te zien wat je vrienden en andere Facebook-gebruikers interessant vinden.

Hoeveel de iPad- versie van Skyfire gaat kosten is nog niet bekendgemaakt, maar volgens MobileCrunch wil het bedrijf de app voor 4,99 dollar in de App Store zetten. De eerste versie van de applicatie is inmiddels bij Apple gediend en zal naar verwachting binnen twee weken beschikbaar komen. De iPhone-versie, die na een overweldigende belangstelling tijdelijk uit de App Store verdween en afgelopen week in heel Europa beschikbaar kwam, kost momenteel €2,39.

Update 13:58 uur:
Skyfire heeft inmiddels bekendgemaakt dat Skyfire voor de iPad nog voor de kerst verkrijgbaar zal zijn voor 4,99 dollar. Ook is alvast onderstaande demovideo vrijgegeven.

Bron: MobileCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 december 2010 om 14:00
Categorie
Productiviteit
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.