Nederlandse iPhone-app Weer voegt Pro-versie en lokale informatie toe

De iPhone-app Weer is geüpdatet met lokale buienradar, je eigen locatie op kaart. Ook is de reclamevrije variant Weer Pro uitgebracht.

Weer Pro iPhoneDe Nederlandse weer-app met de verbluffend simpele naam Weer heeft een update gehad naar versie 3.0. Die geeft de gratis toepassing de langverwachte ondersteuning voor het scherm van de iPhone 5. De grootste aanpassing daarnaast is dat je meer informatie ziet op de weerkaart die je ziet op de hoofdpagina Lokaal Weer. Daar wordt op de kaart nu je eigen locatie aangegeven, de locatie van het weerstation en zie je ook meteen de regenkaart. Er is ook een reclameloze Weer Pro-variant uitgekomen.

Behalve op de pagina Lokaal Weer, zie je ook op de buienkaart je huidige locatie aangeduid met een pin op de kaart. En ook de kaart die de KNMI-weerstations lokaliseert houdt je op de hoogte van eigen locatie. Zo kan je jezelf eenvoudig positioneren en kan je via de pinnetjes op de kaart de voorspellingen van relevante weerstations bekijken.

Weer probeert verder een gaatje in de markt te vullen met het Carnavalsweer. Van nu tot zolang het feestgedruis onder de rivieren loopt, kan je de voorspellingen zien voor de verschillende carnavalsplaatsen, die allemaal hun festivalnaam hebben aangemeten. Mocht je daar niet zo thuis in zijn, dan zie je tussen haakjes dat Lampegat gewoon Eindhoven is.

Weer Pro lokaal weer met kaart Weer Pro hoofdmenu functies

De nieuw geïntroduceerde betaalde versie Weer Pro is exact hetzelfde als Weer, maar met de verwijdering van de reclamebanners in beeld. Daardoor kan de applicatie bij een trage verbinding wat sneller laden, en ziet hij er sowieso wat rustiger uit natuurlijk.

Downloaden: Weer (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Weer Pro (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:15
Categorieën Het weer, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.