iPad-krant ‘The Daily’ mogelijk pas volgend jaar geïntroduceerd

Bronnen stellen dat het waarschijnlijker is dat de speciale iPad-krant The Daily, een project van Apple en News Corp, begin volgend jaar wordt geïntroduceerd. Andere geruchten stelden dat Apple de introductie voor halverwege volgend maand heeft gepland.

The DailyDe speciale tabletpublicatie ‘The Daily’ verschijnt mogelijk toch pas begin volgend jaar. Dat verklaarden bronnen vrijdag tegenover Financial Times. De speciale krant is een gezamenlijk project van mediatycoon Rupert Murdoch en Apple-topman Steve Jobs. Volgens eerdere geruchten zou Apple halverwege volgende maand een persevenement gepland hebben, waar de krant en de derde update voor iOS 4 gelanceerd zouden worden. De iOS 4.3-update zou bovendien ondersteuning introduceren voor abonnementen in applicaties, voor bijvoorbeeld kranten en tijdschriften.

Hoewel de bronnen niet over de softwareupdate spraken, stelden ze dat het ‘waarschijnlijker’ is dat The Daily in 2011 gelanceerd zal worden. Apple zou namelijk nog niet akkoord zijn gegaan met het toestaan van abonnementen die automatisch vernieuwen. Desondanks omschrijft men de plannen voor The Daily als een zeer nauwe samenwerking tussen Apple en News Corp, het bedrijf van Murdoch dat onder andere eigenaar is van de Amerikaanse kranten The Wall Street Journal en New York Times evenals de televisiezender FOX.

Apple-topman Steve Jobs zou het ontwerp van de krant naar verluidt hoogstpersoonlijk hebben goedgekeurd en overtuigde de News Corp-CEO om zich af te keren van ‘Project Alesia’, wat nieuws uit verschillende bronnen samen zou voegen in plaats van het hebben van een eigen nieuwsfabriek. Aan de krant gaan in totaal zo’n 150 journalisten meewerken, die geleid worden door voormalig New York Post-eindredacteur Jesse Angelo. De publicatie zal beschikken over veel videomateriaal en andere niet-traditionele content. Deze beslissing zou gunstig voor Apple zijn geweest, omdat het bedrijf er niet in slaagde om andere uitgevers aan te trekken.

Afgaand op wat de bronnen melden is Murdoch nu nog meer gefixeerd op het project dan voorheen werd gedacht. De 79-jarige mediatycoon zou zelfs meer geld gestoken hebben in de ontwikkeling van iPad-applicaties ‘dan ieder ander ter wereld’, zo stelt een van de bronnen. Murdoch steekt in de media niet onder stoelen of banken dat hij de tablet ziet als hét middel om klanten te overtuigen te betalen voor nieuws in plaats van het gratis van het internet te halen. Murdoch is groot voorstander van zogenaamde ‘paywalls’, waarbij lezers op internet moeten betalen voor content. Dit idee heeft hij al geïntroduceerd bij enkele van zijn eigen kranten, zoals de Times of London en Wall Street Journal.

De krant gaat naar verwachting 99 cent per week kosten en wordt drie keer per dag bijgewerkt. Aanvankelijk komt er alleen een iPad-versie, maar de publicatie is niet specifiek bedoeld voor Apple’s apparaat en zal uiteindelijk ook naar andere platformen komen. De stijl van The Daily wordt omschreven als een combinatie van tabloid-stijl kranten als de New York Post en broadsheets als het Britse Daily Mail. Toch is de verwachting dat het een behoorlijke uitdaging voor Murdoch zal worden. Om uit de kosten te kunnen komen zouden naar verluidt 800,000 abonnementen benodigd zijn. Het is nog maar de vraag of The Daily dat gaat halen. Murdoch heeft in ieder geval al zijn hoop gevestigd op Apple. “News Corp gaat volledig in zee met Apple”, aldus een informant.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2010, 7:43
Categorie Kiosk
Onderwerpen geruchten, Geruchten, introductie, kranten, The Daily

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.