iPad-kinderapp Albert HD: 14 prachtige mini-games en 18 schatten

Albert HD is een kinderapp met 14 dagelijkse activiteiten, verstopt in minigames. Het gaat om wakker worden, wassen, ontbijten, sokken sorteren, planten watergeven en de hond uitlaten. Ook zitten er 18 schatten in.
Mark de Bruin - · Laatst bijgewerkt:

Een poosje geleden tipte mijn collega Jouke mij op het bestaan van de iPad app Albert HD. De app is al een poosje uit, maar ik kon weinig Nederlandse reviews vinden. Daar breng ik graag verandering in, want het is een leuke en verslavende app. En de 5 sterren-rating in iTunes is meer dan verdiend, als je het mij vraagt.

In de app zitten momenteel 14 dagelijkse activiteiten in mini-games verpakt, zoals wakker worden, wassen, ontbijten, sokken sorteren, planten watergeven en de hond uitlaten. De app maakt daarbij gebruik van de mogelijkheden van de iPad: gyroscoop, microfoon en touch. Ook de graphics zijn beeldschoon: er zijn 1000 stukjes papier en karton gebruikt die geknipt, geplakt, gefotografeerd en met de hand geanimeerd zijn. Het resultaat is erg mooi.

albert ipad

In de 14 minigames zitten naast punten (gebaseerd op snelheid en tijd) ook 18 schatten verborgen. Soms moet je daarvoor wat voorwerpen van plaats verschuiven, een andere keer verschijnt de schat af en toe achter een ander voorwerp. Punten kunnen via Game Center gedeeld worden.

Ontwikkelaar Fingerlabs heeft de app tijdelijk in prijs verlaagd in afwachting van de nieuwe versie met meer minigames. De app is ook beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch.

Downloaden: Albert HD (tijdelijk 0,79 euro)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2011, 14:30
Categorieën Kinderen, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.