App Gemist: C1000, Red Bull BPM DJ, Lezen en Schrijven en meer

De C1000 supermarkt heeft een eigen app voor de iPad gelanceerd met meer dan 1400 recepten. Ook kan je met nieuwe iPad-applicaties gratis muziek mixen, kinderen leren lezen en schrijven en vlekken verwijderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Vlekkenwijzer HD iPadHet aantal nieuwe applicaties dat er in een week voor de iPad wordt uitgebracht, is bijna niet te tellen. Elke dag pikt iPadclub.nl de krenten uit de pap van het omvangrijke aanbod, maar ook het aantal beschreven apps is zo groot, dat je er wellicht een bent misgelopen op de site. Daarom is er elke zaterdag de iPad App Weekly waarin we nog een keer de leukste, beste en meest bijzondere apps van afgelopen week op een rij zetten.

AW Red Bull BPM DJ iPhone iPod touchRed Bull BPM DJ – Als je dj-ambities hebt en al beschikt over een iPad, kan je met de nieuwe applicatie Red Bull BPM DJ mogelijk heel wat kosten op apparatuur besparen. De gratis te downloaden app voor de iPad en iPhone biedt softwarematig twee decks om mee te draaien, een mixer en twee effecten-engines voor beide decks. Volgens Red Bul is de app zo ontworpen dat dj’s er in clubs mee moeten kunnen draaien. Daarom zijn bijvoorbeeld de knoppen groot en makkelijk te bedienen.
Downloaden: Red Bull BPM DJ (gratis)

AW Lezen en Schrijven 1 iPad iPhone iPod touchLezen en Schrijven 1 – De Nederlander Gerrit Procée draagt graag een steentje bij aan het taalgevoel van anderen. Zo bracht hij eerder al Zinnen Ontleden uit voor de iPad, een app waarin de taalkennis van (jong)volwassen danig op de proef wordt gesteld. Nu is het de beurt aan de allerkleinsten. Lezen en Schrijven 1 bevat drie speltypes waarin het kroost woorden leert lezen, woorden herkent en zelf woorden moet afmaken. Als het woorden herkennen goed gaat, kan er een heuse highscore mee worden gewonnen.
Downloaden: Lezen en Schrijven 1 (€1,59)

AW Winter Vertragingsapp iPad iPhone iPod touchWinter Vertragingsapp – Eigenlijk zijn ze bedoeld om te lezen terwijl je op een vertraagde trein wacht, maar de korte verhalen uit de Winter Vertragingsapp misstaan ook niet op de bank thuis. Onder het motto ‘Lezen terwijl het vriest’, biedt de applicatie 18 verhalen van verschillende auteurs. Ze zijn allemaal te lezen in een tijdsbestek van 5 minuten tot een uur, en komen van de hand van onder meer Gerbrand Bakker, Anna Enquist, Arthur Japin en Tessa de Loo. In totaal biedt de app 300 virtuele pagina’s aan leesvoer voor tussendoor.
Downloaden: Winter Vertragingsapp (€1,59)

AW Radio Alarm Clock HD iPadRadio Alarm Clock HD – Op de iPad ontbreken twee geliefde functies: een klokapplicatie en een ingebouwde radiofunctie. Gelukkig valt dat gemis op te lossen met apps. Zoals Radio Alarm Clock HD, een app die momenteel met 70% korting te krijgen is. De app scoorde in het verleden hoog in België, Frankrijk, Japan en China en heeft net een update gekregen met nieuwe functies. In de app vind je twee klassiek uitziende radio’s, die je als wekkerradio kunt gebruiken. Zo kun je in slaap vallen met muziek, een praatshow en sinds kort ook met audioboeken en podcasts. De sleeptimer zorgt dat de app vanzelf stopt.
Downloaden: Radio Alarm Clock HD (tijdelijk €0,79)

AW Brikki iPad iPhone iPod touchBrikki – Brikki is een leeuw. Zijn verhaaltjes hebben allemaal korte zinnen. Ze zijn verzonnen door kinderen. En ingesproken door kinderen. Dit zou een verhaal van Brikki kunnen zijn. De simpel getekende leeuw is de hoofdrolspel in de iPad-app Brikki, een app met allerlei simpele verhalen die voor en door kinderen zijn geschreven. Ze zijn ingestuurd op de website van Brikki en zijn ingesproken door onder andere het 4-jarige neefje van bedenker Ingmar de Lange. Binnenkort kunnen kinderen hun eigen verhalen maken in de iPad-app, voorlopig kan je er al tientallen door kinderen bedachte verhaaltjes in luisteren.
Downloaden: Brikki (gratis)

AW C1000 iPhone iPod touchC1000 – De grote Nederlandse supermarktketen C1000 heeft vandaag een officiële applicatie voor de iPad, iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarmee is het mogelijk om de actuele aanbiedingen en acties van de supermarkt te bekijken. Ook kan je aangeven wat je eigen filiaal is en wat de openingstijden ervan zijn. De grootste killer feature voor de iPad is dat je er gratis meer dan 1400 recepten mee tot je beschikking hebt.
Downloaden: C1000 (gratis)

AW Voice Synth iPad iPhone iPod touchVoice Synth – Voice Synth is een Nederlandse vocoder voor de iPad en iPhone waarmee je je stem kan opnemen en totaal kan mixen. Je kan je eigen opname terughoren in andere toonhoogten, maar dat is nog maar het begin. Met een combinatie van keyboardtesten en allerlei effecten, kan je eigen uitspraken vermaken tot muzikale klanken of geluidseffecten. Je hoort het geluid live veranderen terwijl je aan de knoppen zit.
Downloaden: Voice Synth (€3,99)

AW Vlekkenwijzer HD iPadVlekkenwijzer HD – We durven met enige zekerheid te zeggen dat Vlekkenwijzer HD niet snel de favoriete app van iemand zal worden. Of anders gezegd: je pakt hem er waarschijnlijk niet voor de lol bij. Vlekkenwijzer HD is een voor de iPad geoptimaliseerd handboek voor het verwijderen van 150 verschillende soorten vlekken. Of het nou om gelatine, mascara of rode wijn uit het witte tapijt gaat. Ook bevat de applicatie algemene schoonmaaktips bij het spotten en verwijderen van vlekken.
Downloaden: Vlekkenwijzer HD (€1,59)

AW Fingle iPadFingle – De Nederlandse iPad-game Fingle werd op 10 januari genomineerd voor de Nuovo award op de Independent Games Festival. Opmerkelijk, want het spel is vandaag pas in de App Store verschenen. Bij Fingle leg je de iPad tussen jou en een tegenspeler in, terwijl je je vingers zoals door het spel aangegeven op het scherm beweegt. Uiteindelijk moet je van punt A en punt B bewegen, terwijl de handen van jou en je tegenstander in elkaar verstrengeld raken. Hierdoor doet Fingle vooral denken aan een kleine en interactievere variant op het bekende familiespel Twister.
Downloaden: Fingle (€0,79)

AW Run Roo Run HD iPadRun Roo Run HD – De creatieve gamesontwikkelaar achter het spel Scribblenauts Remix dat in oktober verscheen, heeft een nieuwe game uitgebracht voor de iPad. In Run Roo Run speel je een kangoeroe die in maar liefst 420 levels steeds de perfecte sprongen moet maken om bij de finish te komen. Dat klinkt als een helse opgave, maar elk level is maar één scherm groot. Zo kan je op alle levels gaan voor de ultieme prijs: de gouden plak. Echter: na elke 15 levels die je haalt, speel je 6 extreme bonuslevels vrij… en die zijn even van een andere orde.
Downloaden: Run Roo Run HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:46
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.