WhatsApp tijdelijk verdwenen uit de App Store (inmiddels weer beschikbaar)

WhatsApp is uit de App Store gehaald. De reden is onbekend, maar het zou te maken kunnen hebben met de recent ontdekte kwetsbaarheid, waardoor anderen makkelijk je status kunnen wijzigen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp is momenteel niet meer te downloaden uit de App Store. De reden is onbekend. De app, die al wekenlang bovenaan de ranglijsten met bestverkochte apps stond, heeft de eerste plaats nu afgestaan aan Where’s My Water. WhatsApp was afgelopen tijd negatief in het nieuws omdat het eenvoudig bleek om de status van andere gebruikers zomaar te wijzigen. Opvallend was, dat dit nieuws zich vrijwel alleen in Nederland verspreidde en nauwelijks in andere landen. Het verwijderen van de iPhone-app lost echter het probleem niet op: de kwetsbaarheid is te vinden in het WhatsApp-protocol en misbruik werd gedaan via een externe website (WhatsAppStatus.net), die losstond van de app.

Bovendien kunnen bestaande WhatsApp-gebruikers nog steeds worden getroffen door de bug. Om misbruik te maken hoefde een kwaadwillende alleen het telefoonnummer van het slachtoffer te weten. Toen WhatsApp het IP-nummer van de website blokkeerde kwamen de hackers terug met de Windows-tool WhatsApp Status Changer. WhatsApp voor BlackBerry heeft net een update gekregen, maar dat zal weinig te maken hebben met het verdwijnen van de iPhone-app.

Update 1: De Duitse site Macerkopf deed navraag en kreeg als reactie van de ontwikkelaar te horen:

That is true. We are aware of this. Unfortunately we can’t comment on this matter any further at this time. Thanks.

Update 2: WhatsApp heeft via Twitter laten weten dat de app even niet beschikbaar is. Ze hebben een nieuwe versie ingediend, die ter goedkeuring bij Apple ligt.

Sorry, WhatsApp is temporarily unavailable on iTunes. We submitted a new version and are awaiting approval and publication by Apple.

Tipgevers: Bram en Pim

Whatsapp is inmiddels weer terug in de App Store. De reacties bij dit artikel zijn daarom verder gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.