iOS game-update: Metal Slug 3, Party Wave, Doodle Cat en koopjes

Doodle Cat is de oneigenlijke opvolger van Doodle God en Doodle Devil op de iPhone en iPod touch en laat je nieuwe objecten uitvinden door allerlei kattengadgets met elkaar te combineren.

GU DI Doodle Cat header iPhone iPod touch iPadHet is officieel niet zo omdat de spellen afkomstig zijn van andere ontwikkelaars, maar toch zou je kunnen stellen dat er min of meer een opvolger is voor de succesjes Doodle God en Doodle Devil. In Doodle Cat maak je echter geen elementen uit de basiselementen hoor, ben je gek. Wat dacht je van krabpalen en wolbolletjes? Metal Slug 3 is een visueel hoogstandje voor de fans van 2D-games en Party Wave is het verrassende iPhone-debuut van ex-Final Fantasy makers.

Golven bedwingen: Party Wave

GU DI Party Wave iPhone iPod touchVan zo’n beetje de enige ontwikkelaar die een serieuze RPG weet uit te brengen op de Nintendo Wii, vol met ontwikkelaars die zijn overgevlogen van Final Fantasy, verwacht je misschien geen spel als Party Wave. Maar dat is wat de studio Mistwalker precies heeft gedaan: een fleurig, bont en cartoonesk iPhone-spelletje uitgebracht waarin werkelijk niks doet denken aan uitgediepte personages en een verhaallijn waar de gehele wereld aan onderdoor gaat. Nee, Party Wave gaat over een groep surfers die je eerst naar de branding moet zien te loodsen langs obstakels en vijanden door lijntjes te trekken naar die branding. Als je dat geklaard hebt, verandert het beeld en kijk je tegen een omslaande golf aan waarop je op de surfers moet tikken om te voorkomen dat ze ten onder gaan. Hoe hoger en vaker de surfers op de top van de golf bewegen en erop springen, hoe meer punten je bij elkaar speelt. Het komt er dus op neer dat je de surfers razendsnel aantikt om ze maar hoog te houden. De cartooneske stijl van het spel doet weliswaar denken aan een hippe tekenfilm, het spel is ook ongeveer een aflevering daarvan leuk.
Downloaden: Party Wave (€1,59, universele app)

Metal Slug 3 schampt de fans

GU DI Metal Slug 3 iPhone iPod touchEr zijn de laatste tijd weer heel wat fraai uitziende 2D-games uitgekomen, maar een tijd geleden gold de Metal Slug-serie nog als een van de pilaren waarop het fenomeen 2D steunde toen 3D gamesinland binnendrong. De games waarin je als Rambo-achtige complete legers en alle rare schepsels die er omheen hingen dood schoot, hebben de laatste tijd dus misschien een beetje aan flair ingeboet, maar de echte pixelfanatiekeling kan ook op de iPhone en iPod touch nog genieten van het 2D van Metal Slug. Deel drie in de serie is net overgezet naar ons touchscreen en dus is er weer vrij baan gemaakt om legers plat te leggen in dit overdreven lastige spelletje. Het duurt dan ook niet al te lang voordat het euvel van dit spel komt bovendrijven: het is niet gemaakt voor een touchscreen en omdat je om de haverklap omhoog, omlaag en schuin moet richten met één virtuele stick, is Metal Slug 3 nóg een partij lastiger dan het al was. Ter compensatie staat er wel een coöperatieve stand tegenover waarin je met twee spelers de besturing en de vijandelijke even kan vergeten.
Downloaden: Metal Slug 3 (€5,49, universele app)

Trailer van de Dag: Doodle Cat

GU DI Doodle Cat iPhone iPod touchAllebei zijn ze behoorlijk populair geweest, de eerste nog veel meer dan de tweede: Doodle God en Doodle Devil. Twee games waarin je speelt met de existentie door beginnende levensvormen met elkaar te combineren om nieuwe levensvormen te bewerkstelligen. Doodle Cat is euh… net even van een andere orde qua setting. Doodle Cat is een schattig getekend katje waarvoor je allerlei objecten kan verzamelen en maken vanuit de twee kattenbegrippen miauw en purr. Geen logica is het spel te vreemd om de kat nieuwe hobby’s te geven. Zo leveren de twee geluiden al een balletje wol op, en als je de poes daar vervolgens zelf in wikkelt, staat er opeens een grazend schaap in beeld. Ja, Doodle Cat is een vreemd spelletje – maar wel leuk om even mee te klooien. Dat dankt het spel aan de schitterende en lachwekkende animaties van de kat die niet uitgespeeld raakt met zijn aquaria, televisies, borstels en nog 57 andere objecten die je moet zien uit te vinden.
Downloaden: Doodle Cat (gratis, universele app)

De koopjeshoek

De kloekste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch zijn wat ons betreft:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2012, 19:05
Categorie Games
Onderwerpen feestdagen, iculture speelt, kopen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.