iOS game-update: League of Evil 3, Anodyne Mobile en Siegecraft TD

League of Evil 3 is een pittige platformer, Siegecraft TD een tower defense-game in 3D met online multiplayer en Anodyne eert Zelda.

GU DO Siegecraft header iOSDonderdag gamesdag. Het mag geen verrassing meer heten. Rallyfans met nostalgische gevoelens kunnen sinds vanochtend bezig met Colin McRae Rally, misdaad oplossen doen we op ons dooie gemakkie met de Layton Brothers en we zwaaien voor de buis met de iPhone in de hand, met Motion Tennis. En dat zijn dus de games nog buiten deze iOS game-update. Want we gooien er gewoon nog een online tower defense-game, een pittige platformer en een hommage aan The Legend of Zelda voor iPhone en iPad bij op.

Anodyne Mobile bedient Zelda-fans

GU DO Anodyne iPhone iPadBeelden en klanken uit het 16-bit tijdperk. De camera die boven de wereld hangt. Een mannetje met een zwaard, omgevingen die worden onderscheiden door het even zwart worden van het beeld en bomen met een specifieke grote ronde kap. De kenner weet al precies waar hij aan toe is: er is een game uitgekomen op de iPhone en iPad die een hommage brengt aan The Legend of Zelda. Anodyne Mobile is grotendeels gemaakt door slechts twee personen, die vooral een verhaal wilden vertellen met hun spel. Hier red je geen prinses, maar raak je als hoofdrolspeler Young verstrikt in een wereld die bol moet staan van verhaaltwisten en garant moet staan voor 6 uur gameplay. Je doorkruist twintig type gebieden, waaronder bossen, kastelen en Mars-achtige rode omgevingen. Je vecht met je zwaard, puzzelt, ontwijkt gevechten waar je echt nog niet aan toe bent en gaat vooral op een grote ontdekkingstocht onder gebieden met dromerige en mysterieuze muziek. De sfeer is geweldig, en Anodyne Mobile imponeert op alle vlakken… behalve de besturing. Zwarte balken aan de zijkant van het scherm, smalle actieknoppen vlak naast elkaar en een richtingstoets midden in beeld? Alles is daar fout aan. En dus wordt Anodyne pas écht interessant na een update die dat verhelpt.
Downloaden: Anodyne Mobile (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

League of Evil 3: pittige platformer

GU DO League of Evil 3 iPhoneTijd voor een pittige platformgame. Niet dat we er superveel behoefte aan hadden na de drie platformers van gisteren, maar er is een groep fanatieke spelers die zweert bij uitdagingen als League of Evil 3. Spelers die niet terugdeinzen voor een iPhone vasthouden met zweethanden en het niet erg vinden een level ‘nog één keer’ te proberen nadat de vorige pogingen niet slaagden. League of Evil zit weer vol dubbele sprongen, duikelingen en jumps tegen muren. De elementen die je in de weg zitten, zijn inmiddels wel bekend: rondzwiepende messen en cirkelzagen op elk platform waar je ook maar een béétje gebruik van wil maken. Nieuw is dat de grote nadruk op speedruns: snelheidssessies. Je kan ‘ghosts’ van jouw prestaties opnemen om later nog eens tegen te racen. De besturing is strak, het aantal levels is met 80 weer lekker hoog en dat je er goed in bent, kan je aan de hand van Game Center aan anderen showen. League of Evil 3 is meer van hetzelfde met iets meer visuele details. Fans weten genoeg.
Downloaden: League of Evil 3 (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Siegecraft TD

GU DO Siegecraft TD 3d screenshotWat moet je nou met nóg een tower defense-spel? Wat dacht je van tegen anderen spelen?! Siegecraft TD heeft niet alleen een verhaallijn die goed moet zijn voor tien uur aan uitdaging. Er is nog een groter stokpaardje: online asynchrone multiplayer. Daarin daag je elkaar om beurten uit om verdediging te bieden tegen een nieuwe invasie vikings, samurai’s of Freemoi. Het volk dat je kiest heeft invloed op de eenheden die je op de ander afstuurt, en de torens die je kan bouwen om de aanvallen mee af te slaan. Omdat het gaat om asynchroon spel, kan je volledig in je eigen tijd spelen. Zo kan je dus meerdere potjes tegelijk spelen en hoef je niet steeds te wachten op die ene vriend die weer een beurt moet doen. Het gave is ook dat potjes deel uitmaken van een groter veroveringsspel, waarin je zoveel mogelijk gebieden op een kaart moet zien te veroveren. Met meer dan één miljoen spelers van Siegecraft tot nu toe, is er ook nog met een flinke kans om online tegenstanders te vinden. In totaal heeft Siegecraft TD 15 verschillende torens, 18 eenheden en 30 speelvelden. Het meest overtuigende cijfer is echter de 3 van 3D: Siegecraft oogt minder overzichtelijk dan vlakke 2D-spelletjes die je van bovenaf bekijkt, maar ziet er wel veel leuker en speelser uit dan de meeste concurrenten. Je gaat rond met de camera en kan lekker dichtbij zoomen zodat je bovenop de actie zit. Een mooi pakket.
Downloaden: Siegecraft TD (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.