iOS game-update: Joe Danger is Game van de Week, Noble Nutlings en wereld bouwen in Growtopia

Growtopia is een online bouwspel voor iPhone en iPad en met het gratis Noble Nutlings kan je lachen. Joe Danger is iOS-Game van de Week.

GU VR Noble Nutlings iPhone iPod touch headerWe zeiden toch dat het raar kon lopen? Gisteren waren we helemaal verslingerd aan de kerker-doorkruiser Dungelot, maar na herhaaldelijke vastlopers in highscore-sessies is dat niet de Game van de Week geworden. En dus stond de leuke speeltuin Growtopia, waarin je met allerlei andere online spelers kan bouwen aan een platte wereld, genoteerd als mogelijke Game van de Week. Of het vrolijke Noble Nutlings van drie ex-Angry Birds medewerkers. Totdat er een ander spelletje over kwam vliegen. Op een crossbrommer. Joe Danger!

Vrolijke noot: Noble Nutlings

GU VR Noble Nutlings iPhone iPod touch‘Mag ik in de categorie ‘spellen die je moeilijk in bed kan spelen’, het gloednieuwe Noble Nutlings? Het is er weer zo eentje hoor, waarin je een karretje vooruit schiet met een gas-knop en je de rest doet met het kantelen van de iPhone. Hang je naar voren, hang je naar achteren? Het is cruciaal in dit gratis te downloaden spel met drie nootjesverzamelaars in een karretje. Die hoofdpersonen maken de vrolijke uitstraling van het spel af, dat verder de kleuren en het karretje bouwen van Angry Birds-opvolger Bad Piggies lenen – maar Noble Nutlings ziet er stiekem gewoon beter uit. Je kan centen spenderen aan voertuigonderdelen waarmee je lastige stukken level makkelijker maakt, en waarmee je een extra spurt kan geven aan de kar. Maar het hoeft niet. Als je het helemaal leuk wil maken, log je in met Facebook en zie je Facebook-vrienden over de banen scheuren met hun zelfgemaakte voertuigen. En nog even over Bad Piggies hè? Weet je wat het wrange is? Noble Nutlings is gemaakt door drie oud medewerkers van Rovio Mobile – de ontwikkelaar achter Angry Birds!
Downloaden: Noble Nutlings (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Growtopia: lekkere online zandbak

GU VR Growtopia online wereld makenNou ja! Een dag na ‘het platte Minecraft’ The Blockheads, komt er gewoon nog een 2D-bouwspel uit waarin je vanaf de zijkant bezien complete werelden kan knutselen met andere spelers. Het mag dan wel geen live voicechat hebben, we vinden Growtopia wel leuker dan die van gister. Het is namelijk vele malen vlotter. Zonder enige moeite spring, loop en hak je door de omgevingen. Met het hakken van materialen vergaar je zaadjes die je weer nieuwe materialen opleveren. Hoe meer zaadjes uit materialen je combineert, hoe meer materialen je maakt en kan inzetten voor het uitbouwen van je wereld. Hoewel… van ‘jouw’ wereld is niet echt sprake in Growtopia. Je maakt een online portaal aan waarin allerlei spelers uit eigen wil rond kunnen bazuinen en hun gang kunnen gaan, begeleid met geschreven chatbox en deuren naar andere werelden en al. Growtopia is een geinige speeltuin om even lekker niks in te doen of juist te bouwen aan iets moois. En als je wilt dat al dat moois behouden blijft, vergaar dan de zaadjes voor de sloten waarmee je stukken levels op slot kan zetten.
Downloaden: Growtopia (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Joe Danger

Game van de WeekWe gaan er in 2013 gewoon mee door! Games waarin je stunt op een motor zijn nog net zo 2013 als 2012, dat bewijst Joe Danger wel. Het cross-spel kwam al eerder uit op de PlayStation 3 en Xbox 360 als downloadbare game, maar was op die platformen eigenlijk een beetje een chaos door alle visuele effecten. De iOS-versie is gestript op het beeldvlak, en dan op precies de goede manier. Het spel ziet er spetterend, vrolijk en gedetailleerd uit, maar vermoeit niet meer met vuurwerkshows die het hele scherm innemen. Wat resteert is een uitgebreid motorspel dat je schuin van de zijkant in 3D bekijkt en dat stunts, verzamelen en multiplayer-racen samenvoegt tot een flink uitdagende game. Ontwikkelaar Hello Games claimt 20 uur speelbaarheid en niet in de laatste plaats door 25 personages om te ontdekken en Game Center-leaderboards voor allerlei klassementen. De speelduur lijkt echter vooral opgetrokken uit het herspelen van de vele uitdagingen om er alle perfects, letters en alle munten op te halen; wat een flinke klus is in Joe Danger. Bovenal is het geweldig om te doen: Joe Danger speelt met een timing waar je aan moet wennen en waar een voldaan gevoel achter wegkomt als je hem onder de knie hebt. Al helemaal als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen in de intensere levels later. De presentatie is top, de levensduur is top en ja, ook het spelen verdient een pluim. Dan ben je Game van de Week hoor.
Downloaden: Joe Danger (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=FpNP9e3l0gI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.