Static: opvolger van Ego-app maakt statistieken voor sociale accounts

Static voor iPhone is een app waarmee je statistieken van je sociale media-account kunt bijhouden. De opvolger van de Ego-app wil alle statistieken samenbrengen van Twitter, Instagram, Google Analytics, Dribbble en Github.

static iphoneHeb je een dagtaak aan het bijhouden van je online accounts, dan is er nu de app Static. Die helpt om overzicht te houden op je sociale media-accounts en ze te beheren vanaf een centraal punt. Je ziet hoeveel mensen je volgen en hoeveel views er vandaag geweest zijn. Static is gemaakt door ontwerper Jayson Lane, die een vervanger wilde maken voor Ego, een soortgelijke app. Ook daarin kon je statistieken van allerlei online account volgen. Ego is niet in de Nederlandse App Store verkrijgbaar (wel in de Amerikaanse) en werd niet meer goed onderhouden. StatNut sprong in het gat dat Ego achterliet. Nu is er Static, dat hetzelfde probeert in een al even stijlvolle interface.

static designIn StatNut heb je ondersteuning voor Dribbble, Twitter, Foursquare, Vimeo, YouTube, Tumblr en Instagram. Static dekt een iets ander lijstje af: Twitter, Instagram, Google Analytics, Dribbble en Github. Het heeft daardoor een iets meer ‘geeky’ insteek, maar gebruikers kunnen voorstellen doen welke online diensten ze toegevoegd willen zien. De ontwikkelaar denkt aan Tumblr, YouTube, Facebook, Vimeo en App.net, maar het kunnen ook andere zijn die gebruikers voorstellen.

Als je de app opent moet je wel eerst koppelingen maken met de diensten die je wilt zien. Je kiest zelf in welke volgorde ze verschijnen. Met pull to refresh kun je de gegevens vernieuwen. Tap je op een dienst, dan kun je naar het dashboard gaan om meer informatie te zien. Static toont onder andere hoeveel mensen je profiel hebben bezocht, het aantal likes, het aantal volgers en het aantal berichten dat je hebt geplaatst. Vanuit de app word je doorgestuurd naar specifieke apps, bijvoorbeeld die van Instagram.

Downloaden: Static (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 20:59
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.