iCulture speelt: Super Squares, Mimpi en Nederlandse PictureCheck

Sonic the Hedgehog 2 remastered komt naar iPhone en iPad, Mimpi is een platformspel met een hond en PictureCheck een Nederlands fotospel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS PictureCheck iPhoneSega heeft haar winterline-up van games voor de iPhone en iPad bekend gemaakt en Sonic-fans kunnen alvast hun borst nat maken voor wat aankopen dit najaar. Maar we laten de ‘speelt’ ook in de iCulture speelt terugkomen. We behandelen het Nederlandse fotospelletje PictureCheck en verbinden blokjes met elkaar in Super Squares. Ook puzzelen we en platformen we met Mimpi, een spel met een fraaie tekenstijl.

Sega maakt winterline-up iOS bekend

ICS Rhythm Thief iPhone iPadSega gaat een remake maken van Sonic the Hedgehog 2 voor iPhone en iPad, zoals de Japanse uitgever ook deed met het originele deel. Dat is bekend geworden uit de plannen van Sega voor het komende kwartaal aan games. Het is niet de enige game met de snelle blauwe egel: ook Sonic & Sega All-Stars Racing: Transformed staat op de planning. Dat was op de spelcomputers een lekker vlotte en kleurrijke Mario Kart-achtige game waarin je niet alleen reed, maar je voertuig ter plekke transformeerde om te varen of te vliegen. De titel doet vermoeden dat dat ook op iOS het geval zal zijn. Het lijkt in het genre de enige concurrent van de aankomende Angry Birds Go. Het zijn niet de enige aankondigingen van Sega. Rhythm Thief & The Paris Caper belooft een mengelmoes van ritmespel en minigames en dan is er nog Demon Tribe. Dat belooft (misschien wel als enige van deze games) een gratis download te worden. Een spelletje waarin je (online met maximaal zes spelers) ten strijde trekt tegen monsters met behulp van kaarten die je spaart. Alle vier de games verschijnen aan het eind van het jaar of begin 2014.

ICS Sonic and Sega All Stars Racing Transformed iOS

Mimpi: puzzelen en platformen met hond

ICS Mimpi iPhone iPadMimpi is niet zomaar een platformspel waarin je alleen met goed getimede sprongen alle acht grote levels haalt. In plaats daarvan gooit het spel van uitgever Crescent Moon Games er een puzzelelement bij op, waardoor er een stukje ontdekken bij komt kijken. Zo pak je het ene moment regenwolkjes vast zodat de witte viervoeter Mimpi naar een overkant kan springen en sleep je het volgende moment eten in de mond van vissen waar je vervolgens op kan springen. De eerste puzzels legt Mimpi uit, daarna volgt veel herhaling en daarna zijn er nieuwe spelprincipes waarvoor je misschien even achter de oren moet krabben. In tussen is Mimpi door de kruisbestuiving van platformer en puzzelaar wel aan de slome kant. Je wilt soms gewoon een stukje lekker door springen, maar die sessies zijn er weinig bij in het spel. Daarnaast is de springactie zelf ook niet zo goed. Draai het hondje bijvoorbeeld om en hij zet ook áltijd een stap in plaats van op de plek te blijven staan. Dat kan net de stap zijn waardoor je van een platformpje af dondert en een stuk opnieuw moet doen – en dat frustreert samen met het tempo. Het is jammer dat Mimpi zich niet wat soepeler laat bedienen en sneller speelt. Nu hebben we een beetje een haat-liefdeverhouding met de prachtig getekende decors in het spel.
Downloaden: Mimpi (€1,79, universeel, iOS 4.1+)

Houd iPhoneclub.nl in de gaten. Vanavond beschrijven we een leuk nieuw Nederlands spel voor iPhone en iPad!

Van ster naar ster: Super Squares

ICS Super Squares iPad iPhoneSinds iOS 7 lijkt het aantal puzzelspellen met effen gekleurde blokjes exponentieel te zijn gegroeid. Super Squares is weer een nieuw spel dat gekleurde blokjes op een speelveld zet en je er iets mee laat doen. Ditmaal trek je er lijnen tussen. Je hebt bijvoorbeeld twee gele, twee roze en twee limegroene blokjes in het bord. Dan zorg je ervoor dat de blokjes met elkaar verbonden worden door een lijn van de een naar de ander te trekken – en dan op zo’n manier dat de lijnen van de verschillende blokjes elkaar niet doorkruisen. In tegenstelling tot de meeste genres in dit subgenre, hoef je niet te eindigen met een speelveld waar elk vakje van is gevuld. De uitdaging zit hem erin dat je alle sterren meepakt in de lijnen die je trekt. Ook moet je muurtjes breken om de lijnen erlangs te kunnen trekken… en op dat punt wordt Super Squares een dubieus spelletje. Daarvoor vereist het spelletje namelijk bommen en die, die moet je kopen als je er even doorheen zit. 10 Bommen kosten 89 cent, voor 2,69 euro heb je 50 bommen. Tja, dan mag een spel gratis te downloaden en leuk aangekleed zijn: als je bommen nodig hebt om verder te komen, is dat een bummer.
Downloaden: Super Squares (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Trailer van de Dag: PictureCheck

ICS PictureCheck screenshotsWie maakt als eerst een foto van een gele auto? Een stempel? Langspeelplaat? Lege toiletrol? In PictureCheck zijn het reële opdrachten, een beetje afhankelijk met wie je het spel speelt. PictureCheck is een Nederlands online spel waarin je met vrienden of onbekenden een fotogroep start. De eerste speler geeft een opdracht en de eerste inzender van de foto-opdracht die genoeg duimpjes van de medespelers verzamelt, krijgt punten en mag de volgende foto-opdracht uitzetten. Zo loopt een spelletje PictureCheck door totdat er 100 punten zijn uitgereikt, waarna de score weer wordt teruggezet. We hebben al wel eens eerder fotospelletjes gezien met een soortgelijk concept, maar ontwikkelaar AppDozijn pakt het wel leuk aan. Omdat foto’s goedkeuren maar slechts een paar duimpjes van spelers verlangt, blijft de vaart lekker in het spel en hoeft niet iedereen verplicht actief mee te doen om het spelletje in gang te houden. Bovendien kan je al die tijd chatten in de groep, per foto en met een algemene chatbox rechts bovenin. Wat PictureCheck verder geinig doet, is dat je moeilijk kan vals spelen met foto’s indienen: je pink moet erop staan, anders mogen andere leden hem ongeacht wat afkeuren. In de app geef je aan of je mee wil doen aan spelletjes met onbekenden, er zijn geen kosten aan verbonden en je hebt uitgebreide keuze aan welk soort pushberichten je wilt ontvangen. Geinig spelletje.
Downloaden: PictureCheck (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2013, 20:05
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, puzzel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.