iCulture speelt platformers Super Dandy Pixel en Crazy Crazy Block

Super Dandy Pixel en Crazy Crazy Block zijn twee leuke moeilijke platformgames voor iPhone. Moshi Monsters Village op iOS is lekker vrolijk.

ICS Moshi Monsters Village headerIn de iCulture speelt vandaag drie games om vrolijk van te worden voor iPhone en iPad. Het bouwspel Moshi Monsters Village dat een beetje doet denken aan Smurf’s Village in vriendelijkheid, is vanaf vandaag wereldwijd te downloaden wat betekent dat je er een hoop virtuele buren in het spel bij kan krijgen. Daarnaast spelen we twee lekker pittige springspellen. In Crazy Crazy Block en Super Dandy Pixel worden je platformkunsten flink op de proef gesteld.

Moshi Monsters Village nu wereldwijd

ICS Moshi Monsters Village iPad iPhoneMoshi Monsters Village is vanaf vandaag wereldwijd te downloaden op de iPhone en iPad, nadat het spel eerder al in Nederland en wat andere testlanden beschikbaar was. Het bouwspelletje boerde meteen goed. Zo haalde het liefst 50.000 downloads tijdens de kerst. Dat bereiken niet veel games op de iPhone en iPad. Het succes is Moshi Monsters Village wél gegeven, is te zien in een video van ontwikkelaar Mind Candy. Het bouwspel lijkt de weg naar succes te hebben gevonden dus en dat mag best benoemd worden in een genre waarin nog steeds zoveel nieuwe games uitkomen.

Moshi Monsters Village is een bouw- en managementspel dat sterk doet denken aan Smurf’s Village. Het is lekker kleurrijk, daardoor kindvriendelijk en heeft ook dezelfde bedoeling. Je breidt langzaam je dorp uit met nieuwe plekjes met hun eigen schattige monsters als inwoners. Die zorgen voor nieuwe grondstoffen en munten, waarmee je nieuwe gebouwen kan neerzetten, meer monsters aantrekt en zo weer verder groeit. Net als bij de Smurfen en andere betere games in het genre, heb je zelf volledig de zeggenschap over waar nieuwe gebouwen komen te staan en kan je het dorp verrijken met talloze decoraties. Jouw dorp wordt ook echt jouw dorp, en kan je vervolgens tonen aan online vrienden die je zelf ook kan bezoeken. Het is de afwerking van het spel die Moshi Monsters Village de moeite van het proberen waard maakt.

Downloaden: Moshi Monsters Village (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Crazy Crazy Block: pittig springen

ICS Crazy Crazy Block iPhoneHerinner je je Run Roo Run nog op de iPhone? Het platformspel was een van de eerste Game van de Weeks die we uitreikten op iPhoneclub. We kregen maar geen genoeg van het platformspel waarin je elk scherm weer zó ongelooflijk nauwkeurig moet springen. Één pixel te vroeg je sprong inzetten of landen betekent onherroepelijk je dood en ja, van zo’n potje uitdaging houden we. Jij ook – je speelt Flappy Bird toch ook?

Crazy Block is opnieuw een platformspel waarin je elk scherm weer perfect moet springen. De levels bevatten constant drie verdiepingen op elkaar, waarbij je steeds van boven naar onderen werkt. De eerste van links naar rechts, dan andersom en dan weer van links naar rechts. Het spel biedt al zijn uitdaging in blokvorm. Je springt met een kantelend blok, glijdt onder balken door en springt getimed boven bewegende blokken uit. Elk level heb je een leven of zes voordat je niet meer verder mag en je de drie verdiepingen opnieuw probeert en dat kan lastig zat worden. Munten en oproepen op Facebook kunnen je verder op weg helpen, maar net als in Candy Crush is Crazy Crazy Block pas echt leuk pittig als je die opties naast je neerlegt.

Downloaden: Crazy Crazy Block (gratis met in-app aankopen, iPhone, iOS 5.1+)

Super Dandy Pixel: pijnlijk springen

ICS Super Dandy Pixel iPhone springenAnd now for something not entirely completely different! Van Crazy Crazy Block naar Super Dandy Pixel: nóg een lekker plat platformspel waarvoor je een beroep mag doen op de beste timing en de beste precisie die je in huis hebt. Super Dandy Pixel gooit er alleen wel een eigen karakter overheen, met een vierkante, besnorde blokman die naar zijn evenzo vierkante en roze prinses dient te springen. Zestig levels lang zit de uitdaging hem in de objecten die zo ongelooflijk snel reageren. Platformen vallen massaal onder je weg, cirkelzagen rijgen je pixelig uiteen en liften en trampolines en zijn net zo verraderlijk als handig. De visuele stijl van Super Dandy Pixel zal niet iedereen helemaal aan staan. Als purist kan je zeuren dat elementen van 8-bit, 16-bit en nieuwere platformers door elkaar worden gebruikt. Gelukkig staat het de strakke besturing en daarmee de lol in dit spel niet in de weg.

Downloaden: Super Dandy Pixel (€0,89 zonder in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2014, 18:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.