PhoneTag Messenger: chat met audio-opnames en foto’s

PhoneTag Messenger voor iPhone is een leuke nieuwe communicatie-app waarin je elkaar gesproken opnames stuurt met een foto.

PhoneTag Messenger foto met audioAls je wilt, kan je elke week wel een nieuwe manier vinden om te communiceren met anderen via de iPhone. Eerder vandaag schreven we bijvoorbeeld al over Confide, een berichtenapp die tekst afscherm zodat je er geen screenshots van kan maken. PhoneTag Messenger gooit het minder op de privacytour maar doet wel iets nieuws. In de app stuur je elkaar ingesproken berichten voorzien van een foto. Je luistert en kijkt gesprekken terug in een soort timeline.

Snel account aanmaken

Een account aanmaken bij PhoneTag begint met het invoeren van je telefoonnummer en het intypen van de bevestigingscode die je opgestuurd krijgt. Dan voer je een naam in en… ben je klaar. Een korte en krachtige opstartprocedure en het is ook te verklaren. Je hebt niks anders dan je telefoonnummer nodig om te verbinden met anderen. Dat gebeurt aan de hand van je adresboek. Ziet PhoneTag een andere gebruiker, dan zie je die meteen staan en kan je beginnen met berichten uitwisselen. Een profielfoto heb je ook niet nodig. Die moeite heeft de app zich bespaard, omdat je elk bericht toch wel voorziet van een foto.

PhoneTag opname terugluisteren PhoneTag overzicht chats

Zo logisch als voicemail

Een opname versturen in PhoneTag Messenger is misschien nog wel simpeler dan een bericht schrijven in WhatsApp of iMessage. Veel chatapps hebben wel de mogelijkheid om geluidsopnames te maken, maar omdat het daar niet de hoofdfunctie is en geuidsfragmenten soms lang laden, is het niet een functie waar je snel naar grijpt. Bij PhoneTag voelt het heel natuurlijk om op te nemen. Zo logisch als het inspreken van een voicemail ooit was. De app heeft amper laadtijden en opnames komen pijlsnel aan.

Verstuurde berichten zie je dan ook onder elkaar staan in het hoofdscherm, steeds met een platte foto en de gebruikersnaam van de ander in het midden. Bij het terugluisteren van berichten doet PhoneTag denken aan Context. In die iPhone-app verstuur je elkaar foto’s met een korte tekst erop, waarna de fotoberichten van jou en de ander achter elkaar worden gezet en je er tussen kan vegen om ze terug te lezen. In PhoneTag veeg je naar boven en onderen om oudere en nieuwere berichten opnieuw te luisteren. Je drukt wel altijd de afspeelknop in voordat je een opname hoort.

PhoneTag opname maken PhoneTag foto's terugzien en luisteren

Fluiten naar functies

Naar groepsgesprekken en het versturen van video’s, locaties en opgeslagen foto’s kan je voorlopig fluiten in PhoneTag Messenger. Wat wel belangrijk is, is dat PhoneTag er leuk uitziet en dat het leuk is om te doen. En: inmiddels weten we dat juist eenvoud een sociale app in de schijnwerpers kan zetten. Kijk maar naar Snapchat, Tinder of het deze week uitgebrachte Jelly. Het is natuurlijk maar de vraag of PhoneTag zich in dat rijtje kan scharen, of dat de app over een tijdje net zoveel stof ligt te happen als Context nu al.

Downloaden: PhoneTag Messenger (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 18:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis sms'en, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.