Hyves voor iPhone krijgt update met chatfunctie en push notificaties

De iPhone-applicatie van Hyves heeft vanavond een update gekregen, met als belangrijkste functie de mogelijkheid om te chatten.

hyves pushDe iPhone-applicatie van Hyves heeft vanavond een update gekregen, met als belangrijkste functie de mogelijkheid om te chatten. Daarnaast zijn push notificaties toegevoegd, zodat je 24 uur per dag online kunt zijn. Na het afsluiten van de applicatie krijg je een berichtje zodra er een nieuw chatbericht binnenkomt. Hyves heeft de applicatie een nieuw menu gegeven en er is voor Goldmembers nu de mogelijkheid om alle nieuwe smiley’s te gebruiken.

Vandaag was iPhoneclub op bezoek bij Hyves, waar we een uitleg kregen over de nieuwe app. De applicatie zou vandaag bij Apple worden ingediend en werd aanstaande donderdag in de App Store verwacht. Het liep even sneller dan gepland: de update werd meteen goedgekeurd en is vannacht al in de App Store verschenen. De Hyves-applicatie is in eigen huis ontwikkeld door een team van zeven mensen (de eerste versie van de app werd nog door een extern bureau gemaakt). Een nieuwe versie van de Android-applicatie is nog in de maak en daarnaast is er een Blackberry-applicatie. Bezitters van andere telefoons kunnen gebruikmaken van de mobiele website.

hyves iphone menuIn de Hyves-applicatie zit nog niet de mogelijkheid om betalingen uit te voeren via Hyves Afrekenen, zoals onlangs werd aangekondigd. Dit is een dienst die Hyves in samenwerking met MyOrder heeft ontwikkeld en die vanaf dinsdag al wel op de mobiele website van Hyves beschikbaar is. In de applicatie zal de functie pas later beschikbaar komen. Naast de al genoemde vernieuwingen is het ook gemakkelijker geworden om netwerken te volgen.

De nieuwe chatfunctie houdt in dat je kunt zien welke vrienden online zijn. Je kunt dan meteen een berichtje sturen. Via de instellingen schakel je chat tijdelijk uit en wijzig je je status. Ook kun je via de instellingen de chatnotificaties uitschaken (standaard staan ze ingeschakeld). Je krijgt dan geen push-berichten meer. De push-notificaties werken overigens alleen bij chat-berichten en niet bij andere activiteiten van je vrienden. Door de komst van de chatfunctie is de pas gelanceerde applicatie Kwekker in principe overbodig geworden. Hyves heeft bij de nieuwe functie overigens bewust voor de gangbare term ‘chat’ gekozen en niet voor ‘kwekker’.

Downloaden: Hyves (gratis)
Tipgevers: Sebas en Rick

Dit is het 8.000e nieuwsbericht van Gonny op iPhoneclub. Op 19 december 2006 verscheen het eerste artikel op de site; die ging vanzelfsprekend over de iPhone, maar niet die van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2010, 1:16
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, hyves, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.