HooikoortsALERT: tweede hooikoorts-applicatie voor de iPhone

HooikoortsALERT is een gratis applicatie waarmee je kunt kijken of de verwachtingen voor hooikoorts-patiënten gunstig zijn.

hooikoorts iconNaast Pollennieuws is er nu een tweede applicatie waarmee je hooikoortsaanvallen dankzij de iPhone kunt voorkomen: HooikoortsALERT. Deze gratis applicatie van Qarox toont met een boodschap op het scherm of het weer de komende week (on)gunstig is voor hooikoortspatiënten. Bij het opstarten krijg je een aanduiding in zes niveau’s: van Zeer gunstig tot Zeer ongunstig.

Dit is eigenlijk ook het enige dat de applicatie doet: een aanduiding in één of twee woorden, waarna je de applicatie de rest van de week niet meer nodig hebt.

hooikoortsOntwikkelaar Qarox vroeg ons de applicatie te reviewen, maar daar zijn we snel klaar mee: deze applicatie doet eigenlijk niet meer dan een tekst tonen. Persoonlijk zou ik daar in zo’n geval niet een aparte applicatie voor installeren, maar liever een mobiele website à la IsTwitterDown.com bezoeken. HooikoortsALERT biedt dezelfde alertdienst ook aan als sidebar widget voor Windows, als Mac-widget en als webwidget. Qarox is een Nederlandse startup die met een grotere applicatie bezig is (dat mag ook wel, want een kleinere app dan HooikoortsALERT is bijna niet mogelijk).

Downloaden: HooikoortsALERT (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2010, 21:54
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp hooikoorts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.