Volkswagen Up Challenge: racespelletje met nieuwe stadsauto

De racegame Volkswagen Up Challenge is gratis voor de iPad en iPhone te downloaden. Je bekijkt de raceactie op het blauw-witte circuit van bovenaf en kan het ook online tegen anderen spelen.

Volkswagen Up Challenge iPad iPhone iPod touchDe Up wordt een belangrijke auto voor Volkswagen. De kleinste auto van het merk verschijnt aanvankelijk als driedeurs en wordt met een andere snoet en raamstijl ook meteen via Seat en Skoda aan de man gebracht. Daarna wordt de auto ook nog met allerlei andere carrosserieën uitgebracht. Het mag dus geen wonder heten dat Volkswagen een promospel op de iPad heeft uitgebracht waarin de nieuwe stadsauto centraal staat.

Volkswagen Up Challenge is een kek spelletje dat universeel is uitgebracht voor de iPad en iPhone. Het is uitgevoerd in een wit-blauw kleurenpalet en vanaf het introfilmpje draait er al een geinig gitaardeuntje met een klapgeluid. Nadat je een keuze hebt gemaakt uit zes verschillende kleuren, kies je uit een van de zes tracks. In het begin zijn er meteen drie beschikbaar in de niveau’s makkelijk, normaal en moeilijk. Daarna kan je met elk niveau nog een bonustrack vrijspelen.

Ook het circuit waarop je racet is gedrapeerd in de frisse wit-blauwe stijl. Je racet tegen de andere Up-jes vanaf een schuin bovenaanzicht in 3D en bestuurt de auto met vier pijltjes op het scherm. Met de twee links geef je de stuurrichting aan, de andere twee staan voor gassen en remmen. Als de besturing niet bevalt, kun je ook kiezen uit vijf andere indelingen. Dat is overigens ook het aantal tegenstanders op de baan in de singleplayer. In de Time Trial-stand race je alleen voor de snelste stand en via de Multiplayer kun je online een potje meespelen of zelf aanmaken. Zo kun je ook tegen vrienden scheuren die deze gratis app hebben.

Natuurlijk is Volkswagen Up Challenge niet het meest uitgebreide of realistische racespel op de iPad. Het laat zich in geen enkel opzicht vergelijken met bijvoorbeeld Real Racing 2 HD of Asphalt 6. Het is vooral een grappig racespelletje voor even tussendoor. Laat zijn broertjes, de Seat Mii en Skoda Citigo, ook maar snel voorzien worden van een eigen game.

Downloaden: Volkswagen Up! Challenge (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 15:42
Categorie Games
Onderwerpen game, gratis, promotie, racegame, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.