Guitar Apprentice van ION Audio achtervolgd door juridische claims

De Guitar Apprentice-gitaar van ION Audio is in juridische problemen. De gitaar is bedoeld om gitaar te leren spelen, maar de naam, het ontwerp en het idee zijn al eerder door andere bedrijven bedacht. De Guitar Apprentice werd gedemonstreerd op CES 2012.

guitar apprenticeIn onze wekelijkse videoshow iCulture Weekly besteden we aandacht aan Guitar Apprentice, een accessoire dat we nog niet eerder op iPadclub hadden besproken. Guitar Apprentice zorgt voor een makkelijke manier om gitaar te leren spelen. Maar het apparaat is nog niet op de markt, of het wordt al geplaagd door juridische problemen.

ION Audio demonstreerde de gitaar afgelopen week op de CES 2012 in Las Vegas, maar de eerste aanmaningen van advocaten liggen al op de deurmat. Audiofabrikant Behringer beweert al anderhalf jaar geleden een patent te hebben aangevraagd op het idee. De naam ‘Guitar Apprentice’ blijkt al in handen van een bedrijf met de naam Legacy Learning Systems. En het ontwerp van de gitaar werd al eens bedacht door Schecter Guitars. De bijbehorende iPad-app lijkt voorlopig aanklachten van anderen te ontspringen.

Het idee achter de Guitar Apprentice is dat je gemakkelijk gitaar kunt leren spelen. Je steekt de iPad aan de achterkant in de gitaar en kunt daarna via een app de snaren bedienen. Op de hals zijn knopjes aanwezig die oplichten, zodat je ook als beginnende gitaarspeler weet wat je moet doen. Het idee is cool, net als ION Audio’s eerdere product, de arcadegamekast iade. De website FutureMusic gaat uitgebreid in op de problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 14:22
Categorie Muziek
Onderwerp gitaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.