Gratis tech demo Angry Bots laat zien wat Unity-games kunnen

Unity 3.4 heeft veel grafische verbeteringen toegevoegd. Een tech demo in de App Store laat zien wat de engine allemaal kan. Angry Bots is een simpel spelletje waarin je een soldaat met twee virtuele sticks bestuurt terwijl je robots kapotschiet.

Angry Bots UnityIn juli bracht softwarebedrijf Unity een update voor de gelijknamige game-ontwikkelsoftware uit. Interessant voor iPhone-bezitters, want dit programma wordt ook door veel ontwikkelaars gebruikt om iOS-games te maken. De nieuwe versie bracht een groot aantal verbeteringen met zich mee, die ervoor zorgden dat gemaakte games grootser en vooral ook mooier worden. Om te demonstreren wat er allemaal mee mogelijk is heeft het bedrijf een gratis spel in de App Store uitgebracht.

Unity is de software die schuilt achter spellen zoals Aralon, Order & Chaos Online en Max and the Magic Marker. Ontwikkelaars vinden hem makkelijk in gebruik, omdat je veel van de spelelementen gewoon kunt verslepen. Hierdoor hoef je aanzienlijk minder code te schrijven dan bij een andere engine. De update naar 3.4 verbeterde vooral de grafische capaciteiten van games die erin worden gemaakt. Zo ziet water er bijvoorbeeld mooier uit en kun je meer met schaduwen spelen. De update zorgt er ook voor dat ontwikkelaars de gyroscoop van de iPhone kunnen gebruiken.

Omdat het niet makkelijk is om gebruikers een hele lijst aan nieuwe functies en verbeteringen te laten doorspitten, heeft Unity een tech demo uitgebracht om de nieuwe capaciteiten van de engine te etaleren. Angry Bots is een simpel spelletje waarin je een soldaat met twee virtuele sticks bestuurt terwijl je robots kapotschiet. Het spel is niet heel bijzonder, maar het is interessant om te kijken hoe de demo er uitziet. Dit geeft een goed idee van wat er nu allemaal mogelijk is.

Downloaden: Angry Bots (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 11:33
Categorie Games
Onderwerp community

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.