Unity gaat ontwikkeltools voor iPhone-games gratis aanbieden

Spelontwikkeltool Unity gaat de middelen om iPhone-spellen te maken gratis beschikbaar stellen. Dit maakte de ontwikkelaar bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Ravensword UnityHet zal vanaf vandaag mogelijk zijn om gratis mobiele games voor iOS en Android te maken met gameontwikkeltool Unity. Dit heeft Unity Technologies bekendgemaakt tijdens een beurs voor ontwikkelaars. Tot voorheen moest er 800 dollar voor de mobiele games-module van Unity 3D worden betaald, waardoor de drempel erg hoog was voor mensen die voor de lol een game wilden ontwikkelen. Onafhankelijke ontwikkelaars die Unity gebruiken om games te maken, kunnen voortaan ook kosteloos hun spel publiceren in de App Store via de ‘build’-optie. Je moet dan uiteraard wel een iTunes Connect-account hebben.

Unity maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om games te maken zonder absurd veel te programmeren. Je kunt voorwerpen rondslepen in de omgeving, direct een snelle test uitvoeren en gebruikmaken van hulpscripts. Inmiddels is Unity één van de populairste ontwikkelmethoden voor onder andere iPhone-spellen. Unity had al langer een gratis probeerversie, maar voor de mobiele gamestudio moest tot vandaag betaald worden. Door de optie gratis te maken, zal het aantal Unity-spellen voor de iPhone waarschijnlijk groeien.

Ontwikkelaars kunnen Unity gebruiken om 3D-spellen te maken, maar ook tweedimensionale games kunnen met de tool worden gemaakt. Onder andere de iOS-spelletjes Shadowgun, Ravensword en Battleheart gebruiken Unity. Eind 2012 kreeg de engine een update, waardoor er meer grafische rekenkracht achter iPhone-spellen mogelijk werd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 13:11
Categorie Games
Onderwerp community

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.