Buienradar-app Regen gaat verder met gegevens KNMI

Na een vermaning van de website Buienradar, maakt de populaire iPhone-app Regen niet langer gebruik van de buienkaarten van die site. Regen leent nu de gegevens rechtstreeks van het KNMI.

Regen iPhone-appDe populaire applicatie Regen, waarmee je de regenval boven Nederland kan zien op een inzoombare kaart, maakt voortaan gebruik van de gegevens van het KNMI. De eerdere gegevensverstrekker Buienradar, legde app-ontwikkelaar Jeroen de Leeuw van Regen begin december op zijn applicatie uit de App Store te halen. Buienradar verzocht de verwijdering omdat ze haar buiengegevens niet langer gratis wilde afstaan. Dat is niet de weg die De Leeuw uiteindelijk heeft bewandeld. Na de nieuwe gegevens van het KNMI kan er echter niet meer vooruit worden gekeken met de app.

In de voorgaande versie van Regen kon je behalve de afgelopen 2 uur ook de buienkaart van de aankomende 2 uur zien in één aaneengeschakelde animatie. Die optie ontbreekt nu. Wel kan je kiezen hoe ver je de regenval terug wilt zien: van de afgelopen 10 minuten tot de afgelopen 4 uur. Overigens is De Leeuw in gesprek met andere partners, om toch prognose-data te kunnen weergeven.

Behalve het KNMI zelf, was ook de Nederlandse start-up Weerplaza bereid om haar buienkaarten af te staan voor applicaties.

Downloaden: Regen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2012, 11:30
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, knmi, regen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.