Goedkoop bellen: alle VoIP-applicaties voor de iPhone op een rijtje

De afgelopen tijd zijn er heel wat VoIP-diensten voor de iPhone aangekondigd. Handig als je in het buitenland zit en goedkoop naar huis wilt bellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bellen via VoIPDe afgelopen tijd zijn er heel wat VoIP-diensten voor de iPhone aangekondigd. Handig als je in het buitenland zit, een gratis Wi-Fi-netwerk hebt gevonden en eens lekker uitgebreid naar huis wilt bellen. Maar waar moet je beginnen? Er zijn teveel oplossingen. Vandaar dat we ze allemaal maar eens op een rijtje hebben gezet.

Fring

Fring, eerste VoIP applicatie op iPhoneHandig als je wilt chatten en bellen met mensen die op verschillende netwerken zitten. Fring ondersteunt Skype, AIM, MSN, Google Talk en Yahoo! Messenger en werkt via je Wi-Fi-verbinding. Je kunt bellen met SkypeIn en SkypeOut, maar Fring ondersteunt ook het SIP-protocol.

Meer info:

iCall

Een van de nieuwste aanbieders is iCall. Het handige is dat iCall volledig geïntegreerd is met het adresboek op de iPhone, zodat je niet een apart adressenlijstje hoeft aan te maken. Als een gesprek via het gsm-netwerk binnenkomt en je hebt op een later moment ook toegang tot een Wi-Fi-netwerk, dan zal iCall voorstellen om het gesprek naar Wi-Fi over te zetten. De applicatie wordt ontwikkeld met de iPhone SDK en zal t.z.t. in de App Store beschikbaar komen.

Meer info:

Jajah

Jajah was er al vroeg bij met een webapplicatie die eruit ziet als het nummerpad van de iPhone-telefoonfunctie. Wanneer je een nummer intoetst van de persoon waarmee je wilt bellen en een lokaal telefoonnummer waar je zelf op bereikbaar bent, dan zal Jajah de verbinding leggen. Handig voor mensen die vaak internationaal reizen. Jajah heeft aangekondigd dat ze met de komst van de App Store ook een native applicatie zullen maken.

Meer info:

Sipgate

SipgateSipgate gaat een VoIP-applicatie uitbrengen waarmee je via Wi-Fi gratis kunt bellen. Elke SIP-gebaseerde dienst is ervoor geschikt. Je kunt zowel bellen als gebeld worden via Wi-Fi. Enig nadeel is dat je VoIP-gesprek wordt verbroken zodra er een gesprek via het gsm-netwerk binnenkomt. Gebruikers krijgen 111 gratis belminuten.

Meer info:

RingFree

RingFree levert een webgebaseerde VoIP-oplossing voor de iPhone. Dat doen ze al sinds begin 2008, maar de dienst is nog niet beschikbaar voor Europese gebruikers. In theorie klinkt het allemaal goed: je kunt gratis bellen met Skype-gebruikers zonder in te loggen op Skype. Ook kun je met SIP-diensten zoals PhoneGnome, Vonage, VoicePulse, Gizmo Project, vBuzzer en ViaTalk bellen. Tenslotte is het ook nog mogelijk om via een vaste telefooncentrale (zoals Asterisk en PBX-centales) te bellen. Heel mooi, maar voorlopig kunnen we er nog even geen gebruik van maken.

Meer info:

Talkety

Talkety is vergelijkbaar met Jajah: je maakt een account aan en gaat daarna op de iPhone naar Safari. Vervolgens vul je je huidige telefoonnummer en het nummer in dat je wilt bellen. Talkety verbindt beide gesprekspartners via internet en dat bespaart je de kosten van internationale gesprekken. Je kunt vanaf je iPhone zelfs een conferentiegesprek tot wel 50 personen starten, maar daarvoor heb je wel een betaald Pro-account nodig. Talkety kan ook je contactpersonen synchroniseren met het Adresboek van Mac OS X.

Meer info:

Raketu

iPhone RaketuOpnieuw een applicatie zoals Jajah. Na het aanmaken van een account kun je eventueel credits kopen. Daarna open je je Safari-browser en gaat naar raketu.mobi, je vult beide telefoonnummers in en Raketu legt de verbinding. Je kunt bij deze dienst ook een abonnement afsluiten voor onbeperkt bellen. Dit kost $7,95 per maand. Volgens de website kun je een uur lang gratis testen.

Meer info:

iPhoneGnome

iPhoneGnome is eveneens een webapplicatie, waarmee je je PhoneGnome-contacten kunt bellen. Maar ook iedereen die bereikbaar is via een SIP-gebaseerde dienst, FWD, MSN, Yahoo! en Google Talk is te bereiken. PhoneGnome schijnt een licentie te hebben op RingFree, maar bij deze dienst is het zo te zien wel toegestaan om als Europeaan te registreren. Als je de PhoneGnome Box koopt krijg je nog meer functies.

Meer info:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:35
Categorie Sociaal netwerken
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.