Gangstar Rio is Gameloft’s derde GTA-kloon op de iPad

In Gangstar Rio: City of Saints moeten spelen hun oude rang in het criminele circuit opnieuw claimen. Het spel lijkt erg op Grand Theft Auto (GTA): ook hier moet je auto's stelen, op mensen schieten en uit handen van de politie blijven.

Gangstar Rio: City of SaintsDe eerste Gangstar-game van Gameloft was een titel die vriend en vijand wist te imponeren. De ontwikkelaar was erin geslaagd om een 3D sandbox game zoals Grand Theft Auto in een mobiel spelletje te stoppen. Een tweede deel eind 2010 zette de trend voort en nu staat deel drie ook al in de planning: in Gangstar Rio: City of Saints verkennen spelers de wereldstad Rio de Janeiro. Het spel komt ook uit voor de iPhone en Android-toestellen.

Je kruipt in de huid van een prominente crimineel, die als slachtoffer van een autobom alles verliest. Aan jou de taak om jouw oude rang in de pikorde weer te claimen, iets dat je doet door zoveel mogelijk opdrachten in het criminele circuit uit te voeren.

Gangstar Rio lijkt in veel aspecten op de Grand Theft Auto-spellen. Spelers kunnen de verschillende missies accepteren en uitvoeren, maar het is ook mogelijk om een grote stad te verkennen en daar je eigen opdrachten te verzinnen. Spelers kunnen auto’s stelen en erin rondrijden, of voorbijgangers onder vuur nemen. Komt de politie er eenmaal achter wat voor ongein je allemaal uithaalt, dan kun je rekenen op de nodige weerstand.

Een pas uitgekomen trailer laat zien hoe het verhaal zich ontrafelt, maar bevat ook de nodige hints naar wat we van het spel zelf kunnen verwachten. Zo zien we de hoofdpersoon in de nodige luxe sportwagens rondrijden en zien we ook dat je keuze hebt uit flink wat outfits.

Wanneer Gangstar: Rio precies uitkomt is nog niet duidelijk. De trailer zegt alleen dat we hem ‘binnenkort’ mogen verwachten. Het duurt doorgaans niet heel lang tot een onthulde Gameloft-titel in de App Store verschijnt. Het spel zal wel, mits Gameloft zich aan zijn belofte houdt, direct als universele app verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 20:25
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.