Google Propeller: Google werkt aan Flipboard-concurrent voor iPad

Google werkt aan Google Propeller, een Flipboard-achtige app waarmee je sociaal nieuws kunt delen. Google Propeller zou voor iPad en Android beschikbaar komen, zegt All Things D.

flipboard-ipad-koffieGoogle is bezig om een alternatief voor Flipboard, Pulse, Zite en andere sociale nieuwapps te maken. De app heeft (code)naam Propeller en het is “mindblowing good”, aldus de bekende blogger Robert Scoble. Google Propeller zal op meerdere platformen verkrijgbaar zijn, in ieder geval op iPad en Android-tablets. Ondersteuning voor de BlackBerry PlayBook lijkt minder zinvol, omdat vannacht bleek dat de verkoopcijfers daarvan behoorlijk tegenvallen. Google Propeller zou onderdeel zijn van een groter project van Google, waarbij ze sociale apps en verwante diensten beschikbaar willen stellen.

De app zou Google’s mobiele plannen en de eerste succesvolle stappen op het gebied van social media kunnen ondersteunen. Het bedrijf zou gebruik kunnen maken van de +1 knop om te bepalen welke artikelen populair zijn bij vrienden, waarna je ze bijvoorbeeld in Google+ kunt delen. Verder is het zo, dat op Android-tablets nog relatief weinig Flipboard-achtige applicaties te vinden zijn. Pulse heeft de overstap gemaakt naar Android, maar Flipboard is nog steeds alleen op de iPad te vinden. Er zijn wel geruchten dat Google in 2010 Flipboard probeerde te kopen, maar de app werd vlak daarna Apple’s iPad-app van het jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 9:26
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.