Gameloft brengt the Settlers naar de iPhone

Gameloft gaat namens Unisoft de bekende game Settlers uitbrengen op de iPhone. In Settlers moet je een koninkrijk bouwen met behulp van de aanwezige grondstoffen, terwijl je ondertussen de inwoners tevreden houdt.

The Settlers komt naar de iPhoneAlweer komt een van mijn persoonlijke favorieten naar de iPhone. Bij de lancering van Sid Meier’s Civilization Revolution voor de iPhone en iPod Touch vroeg ik me al af waar de Settlers en de C&C reeks bleven voor de iPhone. Command & Conquer: Red Alert van Electronic Arts is er inmiddels en nu heeft Gameloft aangekondigd dat the Settlers bijna in de App Store beschikbaar is.

Settlers heeft vanaf 1993 zes versies op allerlei consoles gekend. In 2010 gaat het zevende deel uitkomen, Settlers: Paths to a Kingdom. In elke editie is het doel om een eigen koninkrijk te bouwen met behulp van de aanwezige grondstoffen, terwijl je ondertussen de inwoners tevreden houdt. Vanaf het begin van het spel bezit je al een aantal grondstoffen en door deze strategisch te gebruiken, kan dit aantal uitbreiden door grondstofverwerkende gebouwen neer te zetten, zoals een bakker of een houthakkershutje. Dit gaat niet zomaar en je moet dan ook geregeld met één of meer vijanden vechten. Hiervoor kun je kastelen bouwen om je koninkrijk te verdedigen.

Ook hier zullen wel genoeg gebruikers zeggen dat het waarschijnlijk niet speelbaar is voor de iPhone. Persoonlijk denk ik dat deze game beter gaat werken om dat de snelheid langzamer is dan bijvoorbeeld een Red Alert. We zullen nog even moeten wachten, Gameloft verwacht Settlers deze maand nog in de App Store.

Bron: PocketGamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2009, 9:53
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.